15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMai puţine haine, mai puţine kilograme

Mai puţine haine, mai puţine kilograme

Faceţi-vă curaj şi începeţi să triaţi şi să aranjaţi hainele din garderobă pentru că este posibil ca această activitate banală să vă motiveze în încercarea de a slăbi.

Probabil că nu ştiaţi, însă se pare că una dintre cele mai eficiente modalităţi de a scăpa de kilogramele în plus este să vă faceţi curăţenie în dulap. Un studiu recent a arătat că, în medie, femeile ţin în garderobă 12 haine care nu le mai sunt bune, cu alte cuvinte, în dulapul lor stau degeaba câteva sute de lei. Potrivit aceluiaşi studiu, cele mai multe dintre femei au în garderobă trei mărimi de haine, iar uneori nici una dintre acestea nu este cea potrivită. Antrenorii de fitness susţin că această practică nu este potrivită pentru o femeie care încearcă să slăbească şi că, pentru a rămâne motivată în acest demers, doamna sau domnişoara respectivă trebuie să scape de hainele cu măsuri mai mari, care ar putea să o tragă înapoi. În plus, pentru inspiraţie, este recomandat să se vizualizeze deja cu silueta pe care o visează.
În cazul în care v-aţi îngrăşat, nu are nici un rost să vă ancoraţi în trecut, în vremea când cântăreaţi mai puţin, sau să priviţi cu prea mare încredere în viitor. Trăiţi în prezent şi purtaţi haine care vă vin bine acum, nu care v-au fost bune sau care speraţi să vă vină bine la un moment dat. Pentru asta, acţionaţi imediat: faceţi-vă ordine în dulap! Dând la o parte tot ceea ce nu vi se mai potriveşte, veţi găsi o nouă motivaţie pentru a continua programul de exerciţii fizice pe care l-aţi început, dar şi pentru a mânca mai bine şi mai sănătos. Cea mai bună recompensă este aceea că, atunci când veţi slăbi atât cât v-aţi propus, veţi putea investi în haine mai frumoase, care vă sunt pe plac şi care vă vin bine.

Shopping acasă
Una dintre metodele pe care le puteţi aplica atunci când vă propuneţi să vă aranjaţi dulapul este cea a probatului. Încercaţi fiecare haină şi ţinută în parte, ca şi când aţi fi la cumpărături şi aţi vrea să vă decideţi dacă veţi cumpăra sau nu ceva. Evaluaţi cu mare atenţie fiecare obiect vestimentar. Aveţi în vedere dacă vi se mai potriveşte ca mărime, dacă vă avantajează silueta, dacă nuanţa sau culoarea este potrivită, dar gândiţi-vă şi dacă există ocazii în care veţi putea purta respectiva ţinută. Adunaţi şi aruncaţi (sau donaţi) tot ceea ce consideraţi că nu mai corespunde stilului dumneavoastră.  

Regula de şase luni
Există o regulă nescrisă, potrivit căreia este cazul să renunţaţi la orice fel de obiect sau accesoriu vestimentar pe care nu l-aţi mai purtat în ultimele şase luni. Dacă, în timpul curăţeniei, găsiţi o hăinuţă care vă este dragă, deşi nu aţi mai purtat-o, aveţi voie să o mai păstraţi o tură. Dacă, după ce vor trece alte şase luni, tot nu v-aţi atins de obiectul vestimentar respectiv, atunci trebuie să renunţaţi la el.
Nu vă simţiţi vinovată!
Cel mai greu lucru în procesul de reorganizare a dulapului este să aruncaţi haine care nu au fost niciodată purtate şi care, culmea, mai au şi etichetele. Nu vă simţiţi vinovată! Deşi aţi cumpărat hainele, motivul pentru care nu le-aţi purtat este acela că nu erau potrivite pentru dumneavoastră. Acelaşi lucru este valabil şi pentru hainele primite, pe care nu aţi putut să le refuzaţi. Gândiţi-vă că renunţând la aceste haine veţi face fericite alte persoane, care le vor purta cu plăcere. Oricum aţi face şi orice aţi gândi, nu vă simţiţi vinovată că renunţaţi la hainele care nu vă mai sunt bune.
Când trebuie să completaţi dulapul?
Coşul cu rufe murdare este cel mai bun indicator în această situaţie. În general, hainele care ajung cel mai des în coşul de rufe sunt cele pe care le purtaţi cel mai mult. Faceţi o analiză. Ce fel de haine sunt? Sunt haine de zi cu zi, haine de serviciu sau haine de casă? Vedeţi dacă este nevoie ca unele dintre acestea să fie înlocuite. Spre exemplu, dacă aveţi o pereche de pantaloni preferaţi şi constataţi că i-aţi purtat atât de mult încât s-au decolorat şi încep să se deşire, atunci este cazul să vă completaţi garderoba. În acest caz, cumpăraţi mai multe haine de un anumit tip şi renunţaţi la cele decolorate şi uzate din cauza purtării îndelungate.

Lenjeria intimă

Faceţi aceeaşi triere şi în cazul lenjeriei intime. Cumpăraţi-vă lenjerie şi şosete noi şi aruncaţi tot ce este rupt, deşirat şi decolorat. De altfel, este indicat ca trierea colecţiei de lenjerie intimă şi şosete să fie făcută cel puţin anual, din motive ce ţin de igienă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS