10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOmul zăpezii - cel mai ghinionist turist din lume

Omul zăpezii – cel mai ghinionist turist din lume

Britanicul Antonio Christopher se poate considera, fără îndoială, unul dintre cei mai ghinionişti turişti din lume. Potri-vit www.ilsussidiario.net, oriunde ar merge, britanicul aduce cu el o furtună de zăpadă.

În cele ce urmează, vă prezentăm povestea incredibilă a unui călător care a avut ghinionul să rămână blocat în fiecare aeroport unde a pus piciorul. Pe 20 decembrie 2010, Antonio Christopher, din Londra, profesor de teologie, se îndrepta spre Aeroportul Heathrow, unul dintre cele mai aglomerate din lume. El urma să se îndrepte spre insula St. Kitts, din Marea Caraibelor, unde era invitat la nunta unui văr. La prima vedere, domnul Antonio avea în sfârşit ocazia să petreacă Sărbătoarea Crăciunului într-un loc cald şi exotic. Ceea ce britanicul nu ştia era că această călătorie urma să se transforme într-o odisee demnă de Tom Hanks, protagonistul peliculei „Terminal“, în care a interpretat rolul unui pasager nevoit să trăiască într-un aeroport câteva luni bune. În interval de 24 de ore, bărbatul urma să schimbe mai multe avioane până ce ajungea la destinaţia finală, aeroportul din St. Kitts. Odată ajuns pe Aeroportul Heathrow, profesorul, la fel ca alte mii de pasageri, a avut parte de o furtună de zăpadă, care a blocat aeroportul zile în şir. Zborul său spre  New York, la fel ca multe altele, a fost anulat. Britanicul a decis să îşi petreacă noaptea pe aeroport în speranţa că a doua zi va reuşi să plece. Însă, totul a fost în zadar. Sacrificiul său de a dormi pe băncile incomode din incinta aeroportului nu a fost răsplătit şi până pe 26 decembrie nici nu se punea problema că va putea pleca spre America.

Acasă de Crăciun

Christopher a revenit acasă pentru a-şi petrece Crăciunul, gândul său fiind tot la vremea caldă din Caraibe. Pe 26 decembrie, britanicul a putut în sfârşit să plece şi a ajuns la New York. Însă, nici aici nu a avut mai mult noroc, pentru că furtuna de zăpadă din Londra s-a mutat pe Coasta de Est a Statelor Unite. Inutil să mai spunem că zborul spre Miami în care trebuia să se afle şi aventurierul nostru a fost anulat. Antonio a fost informat că următorul zbor spre Miami era pe 27 decembrie, dar de pe Aeroportul La Guardia. Decis să facă orice pentru a ajunge la nunta verişorului său, Christopher nu s-a dat bătut, a luat un taxi, a înfruntat furtuna şi a ajuns la aeroport. Aici a descoperit cu plăcere că reprezentanţii aeroportului pregătiseră băuturi calde şi pături pentru pasageri. Astfel, după o noapte petrecută pe Aeroportul La Guardia, „omul zăpezii“ a pornit în sfârşit spre Miami.

Mereu pe drum

Doar că întârzierile cauzate de vremea potrivnică au dat peste cap aproape tot traficul aerian american, iar profesorul a fost nevoit să îşi petreacă încă o noapte în aeroport pentru că avionul spre St. Kitts urma să decoleze cu o zi întârziere. Însă, totul e bine când se termină cu bine, verişorul s-a căsătorit în seara de Anul Nou, iar Antonio a petrecut câteva zile la soare. Când a trebuit, în cele din urmă, să revină în Regatul Unit, pe 12 ianuarie, a descoperit că zborul său era anulat din cauza altei furtuni de zăpadă, care avea loc în New York, astfel că a decis să îşi prelungească vacanţa până pe 18. Odată ajuns la  New York, ghinionistul pasager a aflat că zborul său spre Londra fusese anulat, tot din cauza zăpezii. Britanicul a fost nevoit să îşi mai petreacă o noapte în aeroport, jurând că următoarea călătorie cu avionul va fi vara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII