22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPilates, soluţia pentru un corp sănătos

Pilates, soluţia pentru un corp sănătos

Pilates este o tehnică modernă, la care recurg tot mai multe doamne, şi nu numai, dornice să aibă o musculatură cât mai armonios conturată, o postură mai bună şi un corp tonic.

Metoda Pilates a apărut în 1912, atunci când Joseph Pilates a pus la punct un sistem de fortifiere a organismului pentru soldaţii răniţi întorşi de pe front. Această metodă este o îmbinare armonioasă de sisteme de antrenament cunoscute din cele mai vechi timpuri, precum arte marţiale, tai-ji, yoga, cât şi moderne, cum ar fi gimnastica, dansul şi culturismul. Secretul sistemului conceput de Pilates consta în faptul că muşchii, respiraţia şi postura corpului erau controlate şi manevrate cu ajutorul minţii şi al concentrării. Această metodă de antrenament implică tot corpul şi acţionează în profunzime asupra muşchilor. Datorită acestui fapt, beneficiile se resimt la nivelul întregii musculaturi, precum şi la nivelul posturii. La final, rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor: corpul este mai tonic, picioarele sunt mai zvelte, iar abdomenul este plat. Joseph Pilates şi-a definit metoda „Contrology“, referindu-se la controlul pe care mintea îl exercită asupra muşchilor. Principalele vizate sunt grupele de muşchi din centrul corpului (abdomen, spate, şolduri şi fese), pe care Joseph Pilates le considera cele mai importante. De altfel, inventatorul acestei metode era convins, la fel ca mulţi alţi specialişti în domeniu, că energia corpului vine din centru şi, prin puterea minţii, ar trebui să o distribuim în celelalte părţi ale corpului.

Beneficii pentru sănătate

Mulţi specialişti în domeniu afirmă că exerciţiile Pilates întăresc organismul. Datorită acestei metode, muşchii câştigă în elasticitate şi veţi obţine şi o mai bună mobilitate a mişcărilor. În plus, riscul de accidentare scade simţitor. Pilates are la bază peste 500 de exerciţii şi un sistem care nu vă forţează organismul. Marele avantaj al acestor exerciţii este ritmul în care sunt efectuate: cât mai lent cu putinţă. Această metodă de antrenament este foarte populară dincolo de Ocean, peste zece milioane de persoane practicând regulat exerciţii de acest gen. Pilates a devenit o modă, mai ales printre starurile de la Hollywood, cunoscute pentru obsesia lor pentru siluetă. Vedete de prestigiu precum Sharon Stone, Courtney Cox, Julia Roberts, Minnie Driver sau Madonna au îmbrăţişat de ani buni această metodă, fiind foarte mulţumite de rezultate. Beneficiile sunt numeroase. Studiile au demonstrat că exerciţiile Pilates îmbunătăţesc circulaţia şi cresc rezistenţa oaselor şi mobilitatea articulaţiilor. Nu trebuie omis nici faptul că, în urma unor astfel de exerciţii, creşte flexibilitatea şi rezistenţa la efort, iar ţinuta este considerabil îmbunătăţită. Alte avantaje ale acestei metode sunt tonusul bun plus relaxarea datorate faptului că prin astfel de exerciţii este stimulată circulaţia sângelui în întregul organism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII