14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCât costă o noapte într-un hotel din marile oraşe

Cât costă o noapte într-un hotel din marile oraşe

Paradoxal, preţurile pentru înnoptările la hoteluri au crescut în loc să scadă. Singapore a înregistrat cea mai mare creştere: peste 27%. Din 30 de oraşe analizate, doar în opt preţurile au scăzut cu peste 14% (acesta este cazul Bucureştiului).

În ciuda faptului că temperaturile din termometre scad – preţurile pentru cazări în hotelurile din cele mai importante oraşe din lume cresc.
Anul 2010 se apropie încet de sfârşit, însă călătoriile şi planificarea acestora nu scad, în nici un caz, în aceeaşi măsură ca temperaturile din această perioadă a anului. În timp ce unii sunt preocupaţi cu afacerile, alţii se decid spontan pentru un sejur scurt de iarnă sau sunt pregătiţi să îşi planifice necesarul de camere de hotel pentru anul următor. Însă, în ce oraşe se înregistrează preţuri mari pentru camerele de hotel şi în ce localităţi înnoptările sunt avantajoase în mod comparativ? De aceea, hotel.info, serviciul gratuit de rezervări hoteliere on line pentru mai mult de 210.000 de hoteluri din întreaga lume, a evaluat la sfârşitul anului cererile sale de preţuri hoteliere şi a realizat un top al celor mai scumpe camere de hotel.

New York – oraşul cu cele mai scumpe hoteluri

Acest lucru reiese din comparaţia preţurilor camerelor de hotel a hotel.info luând în considerare metropolele internaţionale. Peste 200 de euro pe noapte trebuie să cheltuiască oaspeţii hotelieri, pentru a înnopta în „Big Apple“. Metropolele americane se află indiscutabil pe primul loc. Însă şi în Moscova cresc preţurile la camerele de hotel. Cu 160 de euro în noiembrie şi 180 de euro în octombrie, preţurile pentru înnoptări în capitala Federaţiei Ruse nu au fost chiar un chilipir.
În Oslo, hotelierii au pretins în medie 160 de euro pe noapte. Capitala norvegiană a avansat pe locul trei dintre cele mai scumpe metropole. Însă şi în Londra, oaspeţii hotelurilor au trebuit să plătească mult. Cu aproximativ 150 de euro pe noapte, oraşul cu milioane de locuitori se încadrează, de asemenea, printre metropolele cu preţuri mari. Singapore a înregistrat cea mai mare creştere, de 27,67%.

Preţuri mai avantajoase, în oraşele est-europene

Oaspeţii hotelieri au experimentat preţuri mai avantajoase în numeroasele oraşe mari est-europene. Trei capitale ale ţărilor est-europene se află din nou în segmentul cu cele mai mici preţuri pentru o noapte la hotel. Bucureşti a fost foarte avantajos ca preţ, cu 69 de euro. Capitala cehă, Praga, a atras cu numai 65 de euro pe noapte. Şi mai avantajoase au fost preţurile camerelor de hotel în Bangkok. În capitala thailandeză oaspeţii au plătit doar 55 de euro pentru o noapte. În timp ce hotelierii din oraşe precum New York, Singapore, Rio de Janeiro sau Amsterdam au înregistrat creşteri ale preţurilor camerelor de hotel cu peste 20%, nivelul preţurilor în alte metropole a scăzut faţă de perioada comparabilă de anul trecut. Preţurile camerelor de hotel din Sydney, Copenhaga sau Bucureşti au scăzut semnificativ; acolo hotelierii au trebuit să se mulţumească acum cu câştiguri mai reduse din încasările pentru înnoptări.
În medie, hotelierii din metropolele luate în considerare au înregistrat în noiembrie o creştere a preţurilor de 7% faţă de luna noiembrie de anul trecut.

Preţuri mai mici în Europa

Marile oraşe internaţionale înregistrează creşteri semnificative de peste 7%.
În timp ce metropola New York are cel mai înalt nivel al preţurilor în comparaţie internaţională, Praga şi Bangkok atrag cu preţuri avantajoase pentru o noapte petrecută la hotel. Bucureştiul este foarte avantajos în comparaţie internaţională.
Având în vedere raportul preţ-calitate servicii hoteliere, primele 20 de metropole care au spaţii de cazare la standarde internaţionale sunt: Praga, Lisabona,  Budapesta, Berlin, Ottawa, Varşovia, Viena, Tokio, Bucureşti, Madrid, Shanghai, Istanbul, Hong Kong, Buenos Aires, Roma, Helsinki, Atena, Bruxelles, Paris, Berna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII