17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMulţi bani, puţin succes

Mulţi bani, puţin succes

Prezenţa unui actor de renume pe afişul unui film nu garantează şi succesul peliculei. Cel puţin aşa rezultă dintr-un clasament realizat de Forbes, care a întocmit o listă a celor mai neproductivi actori ai anului 2010.

De multe ori, actorii de renume, care primesc sume record pentru a face parte din distribuţia unei pelicule, nu garantează neapărat şi succesul filmului respectiv. Dovadă stă şi un clasament dat publicităţii recent de revista Forbes, care i-a menţionat pe cei mai „neproductivi“ actori ai anului 2010. Pentru a întocmi acest top, editorii revistei au ţinut cont de ultimele trei filme ale fiecăruia dintre cei 36 cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, filme care să fi rulat în mai mult de 500 de cinematografe. În funcţie de încasările în box-office, din vânzări de DVD-uri şi din TV, de bugetul peliculei şi de remuneraţia primită de fiecare actor a reieşit o cifră. Nu au fost luate în considerare premierele de după 1 iunie 2010. Astfel, se observă că există numeroase vedete care, deşi primesc sume imense, când vine vorba de încasări aduc puţini bani în buzunarele producătorilor. De asemenea, se constată că mulţi dintre actorii „supraplătiţi“ sunt comici, şase dintre ei fiind prezenţi în Top Ten.

Podiumul

Pentru al doilea an consecutiv, Will Ferrel se află în capul listei Forbes a actorilor supraestimaţi de la Hollywood în materie de finanţe. Potrivit Forbes, pentru fiecare dolar cu care a fost plătit pentru un film, Ferrell a adus în buzunarele producătorilor doar 3,35 dolari. În cazul lui Ferrell, au fost luate în considerare „Land of the Lost“, „Step Brothers“ şi „Semi-Pro“. „Land of Lost“, de pildă, cu un buget estimat la 100 de milioane de dolari, a reuşit să recupereze doar 69 de milioane. Pe locul doi în acest clasament deloc onorant este Eddie Murphy, care produce doar 4,45 dolari la fiecare dolar pe care l-a primit în contul salariului. Cele trei pelicule luate în calcul sunt „Imagine That“ (doar 22 de milioane de dolari din încasări), „Meet Dave“ şi „Norbit“. Bronzul îl ia Denzel Washington, a cărui prestaţie din „Unstoppable“ nu s-a bucurat de succesul scontat. Acesta a câştigat 5,10 dolari în contul producătorilor săi la fiecare dolar din remuneraţia sa.  

Vedete în declin

Primul actor tânăr prezent în clasament este Seth Rogen. Canadianul de 28 de ani, devenit celebru datorită prestaţiei sale din „Un pic însărcinată“, nu s-a mai bucurat de acelaşi succes cu pelicula „Funny People“, în care producătorii au investit peste 75 de milioane de dolari. Starul canadian a produs doar 6,75 dolari pentru fiecare dolar primit în contul salariului său. În clasament sunt prezente şi nume ilustre, precum Tom Cruise. Deşi până acum câţiva ani era cel mai bine plătit şi mai solicitat, Cruise intră din nou în clasament, după ce peliculele sale Valkyrie şi „Knight&Day“ nu s-au bucurat de prea mult succes. Pentru fiecare dolar câştigat de Cruise, filmele în care a jucat au adus un câştig mediu de 7,20 dolari. Urmează în clasament Drew Barrymore, ale cărei pelicule – „Lucky You“ şi „Everybody`s Fine“ – au avut încasări sub aşteptări. Pentru fiecare dolar cu care Barrymore este plătită, filmele sale aduc în medie 7,45 dolari. Locul şapte este ocupat de Matt Damon, ale cărui producţii – „Green Zone“, „Invictus“ şi „The Informant“ – nu s-au bucurat de prea mult succes. Pentru fiecare dolar primit, filmele cu Matt Damon au un venit mediu de 8,30 dolari. Damon este urmat în clasament de Vince Vaughn, ale cărui filme aduc un profit 8,35 dolari, pentru fiecare dolar primit de actor. Penultimul loc în clasament este ocupat de alt comediant, Adam Sandler, a cărui peliculă, „Funny People“, a strâns doar 71 de milioane de dolari. Pentru fiecare dolar cu care Sandler este plătit, filmele sale câştigă în medie 8,45 dolari. Ultima poziţie în clasament este ocupată de Jim Carrey. Deşi a dat lovitura cu „Yes Man“, celelalte două filme ale sale, „The Number 23“ şi „Fun With Dick&Jane“, nu au avut parte de acelaşi succes. Pentru fiecare dolar primit de Carry, filmele sale câştigă 8,60 dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS