28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024

Scurte ştiri

Zhou Baokuan, cel mai inteligent chinez
Datorită celor nouă diplome de absolvire a unor facultăţi, trei doctorate, două masterate, plus o nouă diplomă „pe drum“, Zhou Baokuan a primit titlul de „cel mai inteligent om din China“, din partea prestigioasei China World Records Association. După cum informează absurdityisnothing.net, în doar 35 de ani, chinezul a reuşit să obţină toate aceste titluri de studii, pierzând multe ore de somn. Mai mult chiar, potrivit propriilor calcule, Zhou are la activ 126.500 de ore pierdute. În ciuda numeroaselor diplome obţinute şi, deşi spune că nu a fost deloc uşor să ajungă la aceste performanţe, chinezul, originar din Shenyang, nu vrea să se oprească aici şi se pregăteşte de al patrulea doctorat la Universitatea din Fudan.

Daniel Day-Lewis, în rolul lui Abraham Lincoln

Actorul britanic Daniel Day-Lewis va interpreta rolul preşedintelui american Abraham Lincoln, într-un lungmetraj regizat de Steven Spielberg. După cum informează tgcom.it, pelicula are la bază best-sellerul „Team of Rivals“, scris de Doris Kearns Goodwin, laureată a premiului Pulitzer. Romanul prezintă aspecte din viaţa preşedintelui american Abraham Lincoln şi disputele sale politice cu membrii cabinetului de la Casa Albă, în perioada Războiului Civil din Statele Unite ale Americii (1861-1865). „Daniel Day-Lewis ar fi fost, cu siguranţă, considerat unul dintre cei mai mari actori dacă ar fi trăit în epoca filmului mut, epoca de aur a cinematografiei. Sunt recunoscător şi mă simt inspirat de faptul că drumurile noastre se vor întâlni, în sfârşit, odată cu începerea filmărilor pentru «Lincoln»“, a declarat regizorul Steven Spielberg. Filmările vor debuta în 2011, iar producţia va fi lansată pe marile ecrane în 2012.

Colecţie Disney, scoasă la licitaţie
Americanul George Reiger este considerat de mai mulţi ani drept unul dintre cei mai mari colecţionari de obiecte Disney, iar datorită celor 2.200 de tatuaje dedicate personajelor de desene animate ale companiei este de departe cel mai mare fan Disney din toate timpurile. După cum informează absurdityisnothing.net, casa sa este plină până la refuz de obiecte, ustensile, mobilă, postere şi casete video cu desenele animate marca Walt Disney. Şi ca şi cum nu era suficient, corpul său este acoperit în întregime cu tatuaje dedicate personajelor Disney. Însă de câteva săptămâni, situaţia s-a schimbat, iar George a hotărât să îşi schimbe viaţa.
După ce a cunoscut-o pe Kathleen, o femeie de 48 de ani, din Miami, bărbatul a decis să îşi vândă enorma colecţie, să îşi îndepărteze toate tatuajele şi să se mute în Florida cu noua sa parteneră. Cei doi s-au cunoscut cu ocazia unei reuniuni dedicate personajelor Disney, care a fost organizată la Cape Canaveral, în Florida. „De când am cunoscut-o, mă simt ca un copil. Sunt îndrăgostit până peste urechi“, a povestit Reiger. Americanul spune că, ani la rând, tatuajele şi obiectele Disney au compensat lipsa unei persoane dragi din viaţa sa, însă acum, de când e îndrăgostit, nu mai are nevoie de ele. „Nu mai vreau să le văd. Acum am o viaţă nouă şi trebuie să încep totul de la zero“, a mai spus amorezul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS