14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri

Chihuahua poliţist
Un exemplar din rasa Chihuahua, care nu cântăreşte decât trei kilograme, a fost racolat în rândurile poliţiei japoneze. După cum informează Krone.at, Momo (Piersicuţă) a trecut cu brio examenele de admitere în echipa de câini poliţişti din Nara, Japonia. Momo este doar unul dintre cei 32 de câini admişi, la examen el reuşind să găsească o persoană în mai puţin de cinci minute după ce i-a mirosit un obiect de vestimentaţie. Deşi a recunoscut însă că includerea unui Chihuahua în echipa de câini poliţişti nu este un lucru obişnuit, purtătorul de cuvânt al poliţiei japoneze a precizat că „orice rasă de câine poate deveni câine poliţist în divizia de identificare şi salvare“. Datorită gabaritului său redus, noul câine poliţist va fi folosit în misiunile de salvare în cazul dezastrelor precum seismele, având în vedere că se va putea strecura în locuri în care alţi câini nu au acces.

Kate Winslet, din nou singură

Deşi pe plan profesional este mai mult decât împlinită, pe plan personal, actriţa Kate Winslet pare urmărită de ghinion. Aceasta părea să îşi fi găsit fericirea în braţele modelului Louis Dowler, regăsindu-şi zâmbetul după divorţul de Sam Mendes. Însă, după doar patru luni de relaţie, cei doi amorezi şi-au spus adio. „Louis a fost tonicul de care Kate avea nevoie după despărţirea dureroasă de Sam şi s-au distrat minunat. Totuşi, şi-au dat seama că relaţia lor nu funcţionează şi că are nevoie de spaţiu pentru a fi pe cont propriu. Îi este foarte recunoscătoare lui Louis că a ajutat-o să îşi reia viaţa după ce mariajul ei s-a sfârşit şi s-au distrat mult împreună, dar ea a simţit că trebuie să ajungă la un final şi vrea să se concentreze asupra carierei ei şi a copiilor“, a povestit un apropiat al vedetei.

Urşi panda pe post de profeţi
Pentru a acoperi cumva golul lăsat de moartea caracatiţei Paul, devenită vedetă în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, chinezii s-au consolat şi au găsit 12 „oracole“ care să îi ţină locul regretatei moluşti. După cum informează Tgcom.it, este vorba de 12 urşi panda care trăiesc la Guangzhou Chimelong Tourist Resort’s Zoo. Din câte se pare, în timpul Jocurilor Asiatice de la Guangzhou Durante i Giochi Asiatici, cei 12 „profeţi“ au nimerit rezultat după rezultat, fiecare, însă, pe specialitatea sa. De exemplu, ursuleţul „Bosi“ este specialist în pronosticurile pentru artele marţiale, iar „Hui Hui“ a nimerit rezultatele în concursurile de sărituri. Înaintea fiecărei comperiţii, ursuleţii aveau de ales între beţe de bambus, care îi reprezintă pe sportivii chinezi, şi mere, pe competitorii străini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS