15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Scurte ştiri

Cu poneiul la şcoală
Mona Ramouni este o tânără musulmană, care locuieşte la Dearborn, în Michigan, şi de la naştere suferă de grave probleme de vedere. După cum informează absurdityisnothing.com, Mona a găsit o metodă mai puţin convenţională pentru a ajunge fără probleme la facultatea unde învaţă: ea se lasă ghidată de un ponei. În opinia părinţilor Monei, câinele este un animal „murdar“ şi din acest motiv, fiica lor nu poate folosi un astfel de ajutor pe post de ghid către şcoală. De aceea, ei l-au cumpărat pe Cali, un ponei cu o înălţime de 76 de centimetri, care o ajută să se descurce prin trafic, printre pietoni şi o duce zi de zi la şcoală. „Este un ponei superb. Ceea ce mi-aş dori e ca, ajutându-ne reciproc, să ajungem în locuri în care singuri nu am putea merge. Înainte de sosirea lui, deseori mă gândeam că viaţa mea nu are sens şi că nu voi reuşi să fac nimic. Însă după ce a apărut Cali, am regăsit încrederea pe care o aveam când eram mică“, a povestit Mona. Ramouni şi-a pierdut vederea încă de la naştere, pentru că a venit pe lume cu trei luni mai devreme. Tânăra de 28 de ani studiază psihologia, iar în prezent lucrează la revizia şi corectarea textelor scrise în Braille.

Leonardo Di Caprio, în fruntea FBI
După James Cameron, Steven Spielberg, Martin Scorsese, Danny Boyle, Ridley Scott şi Christopher Nolan, Leonardo DiCaprio va avea acum ocazia să colaboreze cu un alt regizor faimos, Clint Eastwood. După cum informează Tgcom.it, conform CinemaBlend, Di Caprio îl va întruchipa pe Edgar J. Hoover în noul proiect biografic al lui Eastwood, numit simplu, Hoover. Filmul va intra curând în producţie, cel mai probabil în primele două luni ale anului viitor. Hoover, un personaj controversat al epocii sale, a fost întemeietorul FBI, la conducerea căruia s-a aflat timp de 37 de ani. Acesta a fost deseori criticat din cauza refuzului său de a vâna membrii Mafiei, dar şi din cauză că se folosea de agenţie pentru a hărţui diverşi dizidenţi şi activişti politici.

Nevoit să îşi mănânce propria barbă
Americanul Harvey Westmoreland a fost protagonistul unui incident mai puţin obişnuit, care pare să îl fi marcat pentru totdeauna. După cum informează absurdityisnothing.com, Harvey  a povestit că după ce s-au certat pe o maşină de tuns iarba, doi bărbaţi l-au ameninţat cu moartea şi l-au obligat să îşi mănânce propria barbă. Potrivit declaraţiilor sale, bărbatul, originar din  Kentucky, şi fratele său vorbeau cu doi foşti prieteni, Troy Holt şi James Hill, discuţia despre o maşină de tuns iarba degenerând într-o ceartă în toată regula. „Când am ajuns, erau beţi. Troy s-a oferit să îmi dea 250 de dolari pentru maşina de tuns, însă când eu i-am spus că am dat doar 20 de dolari pe ea a crezut că îmi bat joc de el şi totul a degenerat“, a povestit Troy. Între cei patru s-a declanşat un conflict, iar Troy l-a ameninţat prima dată cu un cuţit pe fratele lui Harvey, după care direct pe acesta din urmă. „Mi-au tăiat barba şi m-au obligat să o mănânc“, a povestit şocat  Harvey.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS