17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte ştiri

Nemţii, interesaţi de centrul istoric
Craiova va fi vizitată în premieră de dezvoltatorii germani. Oficialii craioveni au mai făcut un pas în demersul de atragere de asistenţă şi finanţare pentru revitalizarea clădirilor de patrimoniu din centrul istoric, după ce urbaniştii au lansat luna trecută discuţii, prin Ministerul Dezvoltării, cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) şi Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania. Delegaţia craioveană a participat la sfârşitul săptămânii trecute la o întâlnire pe tema reabilitării cartierelor istorice la Timişoara, oraş care va beneficia de asistenţă şi cofinanţare germană.
Marian BĂDÎRCI

O parte din Craiova, fără apă

Compania de Apă Oltenia (CAO) a anunţat că în perioada 2-9 noiembrie 2010 se vor executa lucrări de cuplare-decuplare a conductelor de apă în mai multe zone ale municipiului Craiova. Lucrările vor fi efectuate la solicitarea SC HIDROCONSTRUCŢIA SA, antreprenorul general al lucrărilor de reabilitare a reţelei publice de alimentare cu apă, cu ocazia finalizării lucrărilor de reabilitare-restructurare a reţelei publice de apă, prevăzute în cadrul programului ISPA. Prin urmare mâine, între orele 10.00 şi 16.00, se vor efectua manevre de cuplare-decuplare de conducte, cu întreruperea alimentării cu apă, în zona cuprinsă între bulevardul 1 Mai, strada Tabaci, strada Râului, strada Tecuciului şi strada George Bibescu. CAO atenţionează utilizatorii de apă din zonele menţionate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a reţelei publice de distribuţie a apei, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii acesteia din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene, CAO recomandă evitarea consumului de apă, până la limpezirea acesteia.
Click News

Băsescu: Europa este încă în criză
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor FMI că tocmai s-a întors de la reuniunea Consiliului European, iar reprezentanţii Uniunii „ştiu mai bine decât alţii că Europa este încă în criză“, arătând că poveştile prezentate în ziare şi la televizor despre revenirea economică nu sunt reale.
„Tocmai m-am întors de la întâlnirea cu şefii de stat şi de guverne din Uniunea Europeană şi reprezentanţii Uniunii ştiu mai bine decât alţii că Europa este încă în criză. Povestea prezentată în ziare şi la televizor despre revenirea economiei nu este încă o realitate în Europa şi trebuie să fim prudenţi în perioada următoare, altfel riscul ca această criză economică să revină este aproape pentru toate statele, nu doar pentru România“, le-a spus şeful statului reprezentanţilor FMI, prezenţi sâmbătă la Palatul Cotroceni.
NewsIn

Se reia exportul de carne de porc şi de pasăre
Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că România este în situaţia de a relua, în curând, exportul de carne de porc şi de pasăre atât pe piaţa vestică, dar şi pe cea estică. Valeriu Tabără a declarat că va susţine cu prioritate sectoarele agricole performante, cum este cel de ovine, care reprezintă 40% dintre produsele agricole ajunse la export, sectorul bovinelor, suinelor, păsărilor şi apicultura. Ministrul a calificat drept „inadmisibilă“ situaţia în care a ajuns România, care importă lapte, în condiţiile în care există mulţi crescători de vaci de lapte în ţară, care primesc subvenţii de circa 100 de euro pe cap de animal. Valeriu Tabără s-a declarat un susţinător al exporturilor şi nu al importurilor, considerând că România nu trebuie să fie deficitară la balanţa externă de produse agroalimentare.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS