5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBrăţările Silly Bandz au cucerit planeta

Brăţările Silly Bandz au cucerit planeta

Tinerii nu mai par interesaţi de bijuteriile de aur sau de argint, ci, mai nou, optează pentru accesorii simple, cum ar fi multicolorele Silly Bandz, nişte brăţări elastice, care pot fi modelate într-un număr infinit de forme.

Febra brăţărilor multicolore a cuprins planeta, indiferent că este vorba de copii, adolescenţi sau vedetele de calibru. Modelele disponibile sunt variate. Pentru domnişoarele delicate există colecţia Hello Kitty, fanii desenelor animate se pot delecta cu colecţia Shrek, în timp ce pentru amatorii de benzi desenate au fost deja lansate colecţiile dedicate lui Batman, Omului-Păianjen sau Incredibilului Hulk. Ecologiştii, în schimb, pot opta pentru modelul „Save the Gulf“, o serie dedicată catastrofei ecologice din Golful Mexic. Brăţările elastice au căpătat forma siluetei solistului Justin Bieber şi a accesoriilor sale. Colecţia Justin Bieber oferă 24 de brăţări colorate în şase forme diferite: căşti, şapcă, notă muzicală, I Heart JB, inima Bieber şi silueta solistului în timp ce cântă la microfon. Colecţia este predominant mov, aceasta fiind şi culoarea preferată a artistului canadian.

Istoria unui succes

Noua modă a fost lansată mai întâi de copii, aceştia părând să fi devenit noii trendsetter în materie de modă.
Acum, fenomenul „brăţărilor stupide“ a cucerit planeta, compania producătoare ajungând să aibă un profit de peste o sută de milioane de dolari. Ideea i-a aparţinut lui Robert Croack, de 47 de ani, din Toledo, Ohio, „muzele“ sale fiind nişte elastice de birou în formă de animale. Americanul a transpus elasticele în brăţări şi le-a distribuit prin compania sa Bcp Import. În prezent, 1.500 de cutii cu brăţări sunt livrate zilnic în peste 18.000 de magazine din întreaga lume.
Modele sunt infinite, de la brăţări în culorile echipei preferate, la delfini, balene, stele, flori, fructe, monumente, literele alfabetului.
Pe Facebook, brăţările Silly Bandz numără deja peste trei milioane de fani. Este posibil ca aceste brăţări să fi trecut neobservate, dacă tam-tamul de pe internet, dar şi spiritul copilăresc al vedetelor nu le-ar fi dus celebritatea dincolo de vârsta adolescenţei, pregătindu-le intrarea pe uşa principală a tendinţelor kidult.
Vedete de calibru precum Sarah Jessica Parker, Shakira, Mary-Kate Olsen, Katy Perry, Zac Efron au căzut deja victime farmecului degajat de aceste brăţări.

Brăţările, un pericol pentru sănătate

Nu toată lumea se dă însă în vânt după aceste „brăţări stupide“. Câteva şcoli din SUA le-au interzis, pe motiv că ar distrage atenţia copiilor. Doctorii sunt şi ei de acord că sunt dăunătoare, dar din punctul de vedere al sănătăţii. Brăţările prea strânse pe încheietură pot opri fluxul sanguin, astfel că părinţii sunt sfătuiţi să fie atenţi dacă braţul copilului se umflă sau îşi schimbă culoarea.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII