17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Plăcintă cu pere şi zmeură

Ingrediente: 6 pere coapte, 125 g zmeură congelată, 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de apă, un beţişor de scorţişoară, 4 foi de aluat de plăcintă, ulei de măsline, 1 linguriţă de zahăr pudră, budincă de vanilie pentru servire.

Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Curăţaţi perele de coajă, scoateţi cotorul şi tăiaţi fructele felii. Amestecaţi feliile de pere cu zahărul, apa şi scorţişoara într-o cratiţă, la foc iute. Daţi amestecul în clocot, apoi reduceţi intensitatea flăcării la moderat. Lăsaţi totul pe foc încă 10 minute sau până când amestecul se înmoaie. Transferaţi perele într-o tavă de copt, adăugaţi zmeura decongelată şi amestecaţi uşor fructele. Puneţi o foaie de aluat pe blatul de lucru, ungeţi-o cu ulei şi repetaţi operaţiunea pentru toate cele patru foi. Puneţi apoi foile deasupra tăvii de copt, astfel încât să acopere fructele. Îndoiţi aluatul rămas peste margini. Daţi plăcinta la cuptor timp de 10 minute sau până când se rumeneşte. După ce o scoateţi, pudraţi-o cu zahăr şi serviţi-o alături de budinca de vanilie.

Orez verde 

Ingrediente: 300 g orez alb cu bob lung, 375 ml supă de pui, 1 lingură de ulei de măsline, 6 fire de ceapă verde, 500 g spanac congelat, 1/2 cană de pătrunjel tocat, 4 jumătăţi de lămâie pentru servire.

Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o cratiţă mare, adăugaţi ceapa verde tocată foarte mărunt şi orezul şi căliţi-le la foc moderat, amestecând continuu, timp de cinci minute. Adăugaţi supa de pui (pe care o puteţi prepara dintr-un cub de Knorr) şi 250 ml de apă fierbinte. Fierbeţi amestecul la foc mediu timp de aproximativ 10 minute sau până când lichidul seacă şi orezul este aproape fiert. Între timp, scurgeţi bine spanacul dezgheţat în prealabil. Când orezul este aproape fiert, adăugaţi în cratiţă spanacul şi pătrunjelul şi amestecaţi totul până când compoziţia se omogenizează. Acoperiţi cratiţa cu un capac şi mai lăsaţi preparatul pe foc timp de încă 8 minute sau până când orezul este fiert complet. Împărţiţi orezul în patru porţii şi serviţi-l cât este fierbinte, împreună cu câte o jumătate de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS