12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Cioppino

Ingrediente: 500 g peşte, 500 g creveţi, 500 g scoici, o ceapă medie, 2-3 căţei de usturoi pisat, 250 ml zeamă de la supa de pui (sau, dacă aveţi, de peşte), o conservă de
400 g roşii tocate mărunt (sau suc de roşii), cimbru, o foaie de dafin, 3 linguri de smântână dulce, un praf de ardei iute.
Mod de preparare:
Se pune ceapa la călit, iar după 2 minute se adaugă usturoiul şi peştele. Se călesc 2-3 minute, se pun cimbrul, foaia de dafin şi supa de pui şi se lasă să clocotească vreo 5 minute.
Se scoate foaia de dafin şi se adaugă roşiile, se lasă din nou să dea în clocot şi apoi se pun scoicile. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 5-7 minute până se deschid toate scoicile. Cele care nu se deschid se aruncă.
Se adaugă creveţii şi se lasă să fiarbă încă cinci minute, până se fac roz. Se adaugă praful de ardei iute şi smântâna dulce. Se scot scoicile, peştele şi creveţii într-un castron, se lasă sosul să mai fiarbă 2 minute, să se îngroaşe puţin, şi se toarnă deasupra. Se serveşte caldă. Dacă vă place, puteţi pune şi pătrunjel tocat deasupra.
Se mai poate condimenta şi cu cimbru uscat sau cu boia de ardei iute, depinde de cât de picant vă place.
Menţiuni: Se serveşte cu garnitură de orez alb şi cu vin alb demisec.
Timp de prepapare: 30 de minute.
Dificultate: redusă.

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU