10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNuntă de basm în familia Clinton

Nuntă de basm în familia Clinton

Chelsea, fiica fostului preşedinte al SUA, Bill Clinton, şi a actualei şefe a diplomaţiei americane, Hillary Rodham Clinton, s-a căsătorit sâmbătă cu bancherul Marc Mezvinsky.

Chelsea, fiica fostului preşedinte al SUA, Bill Clinton, şi a secretarului de stat Hillary Clinton, i-a jurat iubire veşnică alesului ei, omul de afaceri Marc Mezvinsky, în cadrul unei ceremonii exclusiviste, care a avut loc pe o proprietate din localitatea Rhinebeck, de pe malul fluviului Hudson. Soţii Clinton au anunţat vestea căsătoriei fiicei lor într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, după săptămâni în care presa nu a avut nici un fel de informaţii despre ceremonia desfăşurată pe proprietatea Astor Courts, de 20 de hectare.
„Astăzi, am urmărit cu mare mândrie şi emoţie copleşitoare cum Chelsea şi Marc s-au căsătorit într-o frumoasă ceremonie la Astor Courts, înconjuraţi de familie şi prietenii cei mai apropiaţi. Nu puteam să avem o zi mai perfectă pentru a celebra începutul vieţii lor împreună şi suntem atât de fericiţi să-i urăm bun venit lui Marc în familia noastră. În numele proaspăt căsătoriţilor dorim să le mulţumim în special oamenilor din Rhinebeck pentru modul în care ne-au primit şi tuturor care ne-au adresat urări de bine în această zi specială“, se menţionează în comunicat.

Invitaţi de marcă

Potrivit presei americane, la nuntă ar fi participat între 400 şi 500 de persoane, al căror nume a fost ţinut secret, ca şi marca rochiei de mireasă purtate de Chelsea. Mai multe publicaţii americane au anunţat însă că mireasa a purtat o creaţie Vera Wang. Cum era de aşteptat, printre invitaţi s-au numărat nume de seamă precum fostul secretar de stat, Madeleine Albright, actorii Ted Danson şi Mary Steenburgen, designerul Vera Wang, dar şi Oprah Winfrey, Barbra Streisand sau Steven Spielberg.
De asemenea, la nuntă a participat şi miliardarul Steve Bing, cel care i-a pus la dispoziţie lui Bill Clinton un avion pentru a le aduce în ţară din Coreea de Nord pe jurnalistele Laura Ling şi Euna Lee, deţinute patru luni de regimul de la Teheran. Marele absent al serii a fost preşedintele Barack Obama, acesta anunţând în cursul săptămânii trecute că nu a fost invitat şi că „nimeni nu vrea să aibă doi preşedinţi la nunta sa“. Interesul uriaş generat de eveniment se datorează şi faptului că e o premieră absolută. Chelsea este în acelaşi timp fiica unui fost preşedinte al Statelor Unite şi a unui secretar de stat, aflat în timpul mandatului.
 
Ceremonie învăluită în mister

Familia Clinton a dorit să păstreze secretul privind ceremonia care a avut loc sâmbătă pe luxoasa proprietate Aston Court, din apropierea localităţii Rhinebeck, din statul New York. Cu toate acestea, presa americană a reuşit să afle câteva detalii despre eveniment. Din câte se pare, proaspăt însurăţeii au avut un tort de 10.000 de dolari, iar nunta a costat aproape cinci milioane. De exemplu, corturile climatizate ar fi costat 600.000 de dolari, iar florile – de care s-a ocupat „florarul vedetelor“, Jeff Leatham – 500.000 de dolari.
Sâmbătă dimineaţă, în localitate era o atmosferă de adevărată sărbătoare populară. Jurnalişti şi curioşi se aflau la faţa locului, dar nu au putut afla cine au fost invitaţii la nuntă. De asemenea, nu se ştie felul ceremoniei de căsătorie, Chelsea fiind metodistă, iar Marc evreu, şi nici dacă unul s-a convertit la religia celuilalt.

Poveste de iubire

Nota de plată a acestei nunţi ar fi cuprinsă între trei şi cinci milioane de dolari, potrivit estimărilor apărute în presă. Chelsea Clinton, de 30 de ani, şi Marc Mezvinsky, cu doi ani mai mare decât ea, s-au cunoscut în adolescenţă într-o tabără organizată de Partidul Democrat. Amândoi au studiat la Universitatea Stanford. Tatăl lui Marc Mezvinsky, fostul congresman Edward Mezvinsky, a ispăşit o pedeapsă privativă de libertate pentru fraudă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII