12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru prepararea mâncărurilor

Trucuri pentru prepararea mâncărurilor

– Albuşurile se bat spumă mai repede şi se menţin consistente dacă înainte de a se pune zahărul se adaugă puţin rom (o lingură la trei albuşuri), apoi se adaugă zahărul.
– Blaturile de prăjituri cresc foarte bine în cuptor, dacă la preparare se adaugă amoniac nestins.
– Nucile verzi se decojesc de la sine dacă sunt ţinute câteva zile într-o pungă de plastic legată la gură.
– Piureul de spanac e mult mai gustos dacă atunci când e gata adăugaţi un gălbenuş de ou frecat bine.
– De asemenea, când preparaţi spanac sau alte legume cu frunze verzi adăugaţi în apă puţin zahăr. Astfel legumele îşi păstrează culoarea frumoasă.
– Cozonacii şi budincile prind o culoare frumoasă deasupra, dacă le ungeţi – nu cu ou, cum se obişnuieşte, ci cu cafea cu lapte.
– În cazul orezului cu lapte, zahărul se adaugă la final, deoarece acesta întăreşte orezul.
– Pentru a îndepărta coaja de pe lămâi mai uşor, acestea trebuia să stea în jur de 15 minute în apă fierbinte.
– Pentru a coace mai uşor cartofii, ţineţi-i în apă sărată timp de 15 minute, înainte de a-i băga la cuptor.
– Pentru ca rămurelele de conopidă să rămână albe şi frumoase se adaugă în apa în care fierb un pahar de lapte dulce.
– Mâncarea prea condimentată se poate salva cu lapte, iaurt, cremă de brânză, suc de lămâie sau supă.
– Înlocuind laptele cu chefir la aluaturile dospite, acestea devin mai pufoase şi se păstrează mai mult timp.
– În salata de morcovi cruzi puneţi o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai uşor de asimilat. Evitaţi să puneţi zeamă de lămâie, deoarece aceasta distruge vitamina A, care este foarte valoroasă în nutriţie.
– Când pregătiţi o salată de fructe (fie ele chiar din conserve) pentru ca aceasta să fie mult mai gustoasă, puneţi fructele într-un castron. Pregătiţi un sirop de zahăr, peste care stoarceţi zeama de la o jumătate de lămâie. Turnaţi siropul peste fructe cu 5 minute înainte de a servi salata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS