29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTocană de pui cu praz

Tocană de pui cu praz

Ingrediente (pentru 4 porţii): 8 pulpe de pui superioare dezosate şi fără piele, 1/4 cană de făină, 1 lingură de unt, 1 lingură de ulei de măsline, un praz, 4 bucăţi de şuncă fără şorici, 2 căţei de usturoi, 3 căni de supă de pui, 1/2 cană de vin alb, 100 g de ciuperci champignon, 100 g de fasole verde, 1 cană de cuşcuş, sare şi piper.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Condimentaţi făina cu sare şi piper. Tăiaţi pulpele pe lungime şi treceţi-le prin făină. Într-o tigaie încălziţi untul şi uleiul. Prăjiţi carnea timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când devine aurie. Scoateţi carnea pe o farfurie. În aceeaşi tigaie adăugaţi prazul tăiat pe jumătate şi feliat, şunca tăiată bucăţele şi usturoiul pisat. Căliţi-le trei-patru minute sau până când se înmoaie prazul. Adăugaţi două căni de supă de pui, vinul şi ciupercile tăiate felii şi fierbeţi amestecul, apoi luaţi-l de pe foc. Transferaţi amestecul într-un vas termorezistent şi adăugaţi carnea de pui prăjită, acoperiţi şi daţi la cuptor 35 de minute. Scoateţi capacul şi adăugaţi fasolea verde, apoi mai lăsaţi totul la cuptor 10 minute. Separat, turnaţi restul de supă într-o cratiţă la temperatură moderată şi aduceţi la punctul de fierbere. Turnaţi cuşcuşul într-un recipient termorezistent, adăugaţi supa fiartă şi amestecaţi bine. Acoperiţi şi lăsaţi-l 5 minute, până când toată supa este absorbită. Serviţi tocana de pui împreună cu cuşcuşul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS