13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinVită cu usturoi şi broccoli

Vită cu usturoi şi broccoli

Ingrediente (pentru 4 porţii): 500 g carne macră de vită, 1 lingură de sos de soia, 3 linguriţe de mălai, 1 linguriţă de ulei de susan, 1 lingură de piper, 2 linguri de ulei de arahide, 1 ceapă tăiată peştişori, 4 căţei de usturoi, 1/3 cană de frunze de usturoi verde tocate, 1 buchet de broccoli, 160 ml supă de legume.
Mod de preparare: Tăiaţi carnea de vită în bucăţi subţiri şi amestecaţi-o cu sosul de soia, mălaiul, uleiul de susan şi piperul într-un vas mare. Separat, încingeţi bine trei linguriţe de ulei de arahide. Adăugaţi jumătate din cantitatea de carne condimentată şi căliţi-o timp de 1-2 minute sau până când se rumeneşte. Transferaţi carnea prăjită într-un bol rezistent termic. Repetaţi operaţiunea cu restul de carne. În aceeaşi tigaie încălziţi la temperatură moderată uleiul de arahide rămas. Puneţi în el ceapa şi căliţi-o până când se înmoaie. Adăugaţi usturoiul pisat şi jumătate din frunzele de usturoi verde şi căliţi totul pe foc timp de 1 minut, până când usturoiul îşi răspândeşte aroma. Încorporaţi broccoli şi supa de legume şi căliţi totul timp de 3 minute sau până când broccoli capătă o nuanţă verde deschis. Puneţi carnea prăjită peste aceste legume, adăugaţi şi restul de usturoi şi lăsaţi pe foc până când amestecul începe să fiarbă şi se îngroaşă. Serviţi cu garnitură de orez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS