17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Ştrudel cu banane

Ingrediente (pentru 4 porţii): 4 banane, 1/3 cană de stafide, 1 lingură de nucă de cocos, 2 linguri de zahăr brun, coaja rasă şi sucul de la o portocală, 3/4 linguriţă de praf de scorţişoară, 12 foi subţiri de plăcintă, ulei de măsline, 1 lingură de zahăr pudră.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 190°C. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron amestecaţi bananele tăiate în bucăţi mari, stafidele, nuca de cocos, zahărul, coaja şi sucul de portocală şi 1/2 de linguriţă de praf de scorţişoară. Puneţi două foi de plăcintă una peste alta, apoi ungeţi-le cu ulei. Repetaţi operaţiunea cu toate foile de plăcintă, astfel încât să obţineţi şase straturi. Puneţi cu lingura amestecul de banane pe lungimea fiecărei foi duble, lăsând o margine de 5 cm. Rulaţi fiecare foaie, lipind aluatul la capete. Puneţi ştrudelele în tava pregătită în prealabil. Ungeţi ştrudelele cu ulei. Separat, amestecaţi zahărul pudră şi restul de scorţişoară şi presăraţi acest amestec peste preparate. Daţi totul la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu şi crocant. Lăsaţi ştrudelul să se răcească timp de 5 minute, apoi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS