5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSuccesul on line, sub lupa specialiştilor

Succesul on line, sub lupa specialiştilor

Atunci când aţi navigat printre profilurile prietenilor dumneavoastră, aţi observat că există unele de-a dreptul senzaţionale, iar altele mai mult decât oribile, unele senzuale, iar altele pur şi simplu… provocatoare.

O simplă „plimbare“ virtuală printre profilurile on line de pe site-urile de socializare ale prietenilor dumneavoastră vă oferă o gamă variată de experienţe, mai mult sau mai puţin reuşite. În timp ce unii au reuşit să creeze profiluri cu adevărat senzaţionale, alţii au eşuat lamentabil, cu un profil mai mult decât oribil. Alţii îşi pun la încercare capacitatea de cucerire şi se întrec în caracterizări care mai de care mai senzuale şi chiar provocatoare. Unii îşi schimbă profilul zilnic, alţii afişează întregi galerii de poze, în timp ce utilizatorii care preferă să îşi păstreze anonimatul aleg să se ascundă în spatele unei imagini simbol. Oricum ar fi, un lucru este cert. Pentru mulţi utilizatori, fotografiile din profilul lor de pe site-urile de social network sunt acum mult mai importante chiar decât cele din buletin. Astfel de imagini au devenit o puternică armă pentru a trezi curiozitatea celorlalţi, mai ales când este vorba de un site de matrimoniale, iar lupta dintre tinerele voluptuoase şi flăcăii cu muşchii la vedere devine tot mai aprigă. Însă, care sunt regulile pentru a avea succes pe astfel de site-uri? Este mai recomandată naturaleţea sau afişarea unui zâmbet „construit“? Şi câţi centimetri de piele trebuie scoşi „la înaintare“ pentru a atrage atenţia unui bărbat sau a unei femei?

Anchetă

OkCupid, un site de matrimoniale, a trecut în revistă peste 7.000 de fotografii publicate pe profilurile propriilor utilizatori. Rezultatul a fost un adevărat eşantion de tipuri de utilizatori, care au invadat internetul. Începând cu aşa-numitul „colţ MySpace“, cu atât de răspânditele autoportrete, care surprind subiectul imortalizat de sus, în poziţie răsucită. Sau nelipsitul bust masculin dezgolit. Specialiştii de la OkCupid au făcut apoi legătura dintre diferitele tipuri de utilizatori şi numărul mediu de abordări, în acest fel fiind desemnate fotografiile care au cea mai mare trecere „la agăţat“. La final, aceeaşi specialişti au întocmit un ghid rapid, cu patru reguli ce trebuie neapărat respectate.

Nici un zâmbet

De regulă, s-a constatat că fetele sunt mult mai zâmbitoare decât reprezentanţii sexului tare. Însă, simpatia nu se dovedeşte întotdeauna cartea câştigătoare. Potrivit datelor OkCupid, femeile se bucură de mult mai multă popularitate când „flirtează“, când atrag atenţia cu o privire intensă (obiectivul trebuie ţinut cât mai aproape de chip) sau când au o atitudine provocatoare. Această regulă este valabilă şi în cazul bărbaţilor, singura diferenţă fiind că aceştia au mai mult succes atunci când stau cât mai departe de obiectiv. „Probabil, femeile îşi doresc cât mai mult mister“, subliniază autorii studiului.

Colţul MySpace

Alt mit ce trebuie înlăturat este cel potrivit căruia utilizatorii nu trebuie nicidecum să se imortalizeze cu camera web sau cu telefonul, pentru că fotografiile sunt de proastă calitate, iar în spate se întrezăresc detalii care nu dau tocmai bine „pe sticlă“. Aceste autoportete, cunoscute printre internauţi sub numele de „colţul MySpace“, sunt foarte eficiente, mai ales în cazul domnişoarelor. Potrivit specialiştilor, acestea comunică mai multă intimitate şi spontaneitate.

Pectorali şi decolteu

Alt clişeu al site-urilor de matrimoniale sunt infinitele galerii cu tineri cu bustul gol. „Un corp bine construit poate fi, cu siguranţă, o bună carte de vizită, însă, potrivit studiului OkCupid, rezultă şi faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, eficacitatea pectoralilor scade. În timp ce un tinerel de 19 ani cu bustul gol se bucură de mai mult succes decât altul de vârsta sa care nu lasă să se întrevadă nimic, atunci când «Don Juan» se apropie binişor de 30 de ani se observă un declin considerabil al numărului de mesaje primite. Este şi uşor de înţeles de ce. Odată cu trecerea anilor, forma fizică are de suferit sau femeile preferă altceva“. Trecând la doamne şi domnişoare, chiar să fie adevărat că pe măsură ce se dezgolesc atrag atenţia mai multor pretendenţi? Răspunsul specialiştilor este categoric da. Decolteul contribuie la creşterea cu peste 50 la sută a numărului de contacte. Şi, spre deosebire de bărbaţi, acest succes nu scade odată cu înaintarea în vârstă ba chiar dimpotrivă. O femeie de 32 de ani care se afişează în toată splendoarea primeşte mult mai multe mesaje decât o doamnă de aceeaşi vârstă, acoperită până în gât. Cea de-a patra şi ultima regulă impune utilizatorilor să îşi afişeze întotdeauna în prim-plan chipul. Misterul a două picioare rătăcite printre aşternuturi sau nişte figuri mici, pierdute într-un peisaj de vis, nu funcţionează deloc. „Nimeni nu va vrea să vă cunoască, dacă nu v-a văzut chipul“, avertizează autorii ghidului.

În timp ce un tinerel de 19 ani cu bustul gol se bucură de mai mult succes decât altul de vârsta sa care nu lasă să se întrevadă nimic, atunci când «Don Juan» se apropie binişor de 30 de ani se observă un declin considerabil al numărului de mesaje primite. Este şi uşor de înţeles de ce. Odată cu trecerea anilor, forma fizică are de suferit sau femeile preferă altceva“.

Specialiştii de la OkCupid  

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII