12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNu e o tragedie să fii singură de Sărbători

Nu e o tragedie să fii singură de Sărbători

La sfârşitul anului, doamnele şi domnişoarele care nu au încă o relaţie trag linie şi îşi fac bilanţul, propunându-şi ca următorul Crăciun să nu le mai prindă necuplate. Dar oare este chiar atât de rău să fii singur de Sărbători? Iată câteva motive care vă vor convinge că, una peste alta, nu este o tragedie şi, printre valurile de tristeţe sau melancolie, găsiţi şi aspecte pozitive ale acestei situaţii.

Încă un an se apropie de sfârşit. Din nou vin Sărbătorile de iarnă şi din nou sunteţi singură. Deşi primul impuls ar putea fi să vă înecaţi amarul într-o sticlă de şampanie sau într-o caserolă uriaşă de îngheţată, lucrurile nu sunt aşa de grave. În epoca modernă, din ce în ce mai multe femei care nu sunt implicate într-o relaţie consideră că a fi singură de Sărbători poate fi chiar o binecuvântare. De ce? Pentru că, în aceste vremuri cronofage, Crăciunul este cea mai potrivită perioadă pentru a se regăsi pe ele însele şi pentru a petrece mai mult alături de cei dragi, de prieteni şi de familie. Iar dacă rudele le iau la rost în legătură cu lipsa unei prezenţe masculine în viaţa lor, răspunsul poate fi unul pe cât de îndrăzneţ, pe atât de simplu. „Bugetul de anul acesta nu mi-a permis o relaţie amoroasă de Sărbători“. Şi gata. O soluţie care garantează că subiectul nu va mai fi deschis. Cel puţin până la Paşte.
Vă prezentăm în continuare câteva motive pentru care nu este o tragedie să fiţi singură de Crăciun şi vă propunem să găsiţi cel puţin unul care să vă fie pe plac şi să vă facă Sărbătorile mai liniştite.

1. Aveţi mai puţine cadouri de cumpărat
Trecând peste atmosfera de basm, încărcată cu sunete de zurgălăi şi colinde, perioada Sărbătorilor nu este tocmai ieftină. Dacă nu v-aţi găsit încă jumătatea, vestea bună este că aveţi de cumpărat cu un cadou mai puţin. Sau vă puteţi răsfăţa mai mult decât de obicei, pentru că bugetul vă permite. Anul acesta a fost unul dificil din punct de vedere economic, aşa că, din perspectiva financiară, faptul că vă petreceţi Sărbătorile singură este un lucru cât se poate de bun.

2. Este o perioadă propice pentru a întâlni pe cineva
Faptul că nu aveţi pe cineva nu înseamnă că trebuie să petreceţi singură Crăciunul. În perioada Sărbătorilor de iarnă se organizează tot felul de petreceri, iar dacă nu sunteţi cuplată nu trebuie să rataţi nici una. Profitaţi de aceste evenimente „mondene“ şi priviţi-le ca pe un fel de agenţie matrimonială şi poate aşa vă veţi convinge că nu este o tragedie să fiţi singură. Sau, cine ştie, poate chiar anul acesta, la una dintre petrecerile de Crăciun, îl veţi întâlni pe Făt-Frumos.

3. Aveţi mai mult timp pentru întâlnirile cu prietenii
Multe dintre doamnele şi domnişoarele singure aşteaptă cu nerăbdare Sărbătorile, pentru a le petrece alături de grupul de prieteni. Iar dacă de ceva ani încoace aţi transformat aceste întâlniri într-o tradiţie, veţi aprecia şi mai mult faptul că nu aveţi lângă dumneavoastră un partener din cauza căruia le-aţi putea rata.

4. Mai puţine bătăi de cap
Situaţia de a nu fi implicată într-o relaţie vă scuteşte de multe bătăi de cap şi de multe pregătiri de Sărbători, poate inutile. Dacă nu aveţi dispoziţia necesară pentru a sta ore în şir în bucătărie, pregătind masa de Crăciun, ci doar vă doriţi să vă liniştiţi după agitaţia unui an întreg, profitaţi la maximum. Acordaţi timp propriei persoane şi bucuraţi-vă de linişte şi de odihnă. În plus, vă puteţi ocupa timpul numai cu activităţi plăcute şi puteţi petrece zilele libere pe care le aveţi de Crăciun pentru a face doar lucrurile care vă ung pe suflet.

5. Mai multă odihnă
Concediul de Sărbători ar trebui să însemne relaxare şi reîncărcarea bateriilor pentru un nou an. Dacă nu vreţi să plecaţi niciunde împreună cu gaşca de prieteni, atunci puteţi profita de zilele libere pentru a vă odihni, fie că această odihnă va presupune mai multe ore de somn, fie că va presupune să leneviţi în faţa televizorului sau citind o carte.

6. Vorbiţi cu familia
Probabil că şi femeile cuplate vor fi de acord că discuţiile purtate cu propria familie sunt mai relaxate atunci când partenerul de viaţă nu este prezent. Tocmai de aceea, preţuiţi timpul pe care îl puteţi petrece împreună cu cei apropiaţi.

7. Împodobiţi-vă casa şi bradul cum vă taie capul
Neavând pe cineva să vă bată la cap că decoraţiunile de Crăciun sunt prea multe sau prea puţine, vă puteţi împodobi casa după cum vă dictează inima. Vreţi mai multă beteală şi parcă vi s-a lipit de suflet ceasul pe care l-aţi văzut la magazin, cel care cântă colinde din jumătate în jumătate de oră? Nu vă împiedică nimic să le puneţi prin casă. Sau, dimpotrivă, toate ornamentele strălucitoare vă deprimă şi nu vreţi decât să plecaţi departe, departe? Nu vă obligă nimeni să vă împodobiţi casa mai mult decât de obicei. Puteţi simţi spiritul Crăciunului şi altfel, ornamentele nu sunt totul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII