14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte ştiri

Convenţia internaţională a clovnilor, a XIV-a ediţie
Sute de clovni au participat de curând la cea de-a XIV-a Convenţie Internaţională a Clovnilor, informează site-ul thenews.com.pk. Convenţia, organizată în Mexico City, a reunit clovni veniţi din Mexic, America Centrală şi Statele Unite, care au luat parte la seminariile, cursurile, concursurile şi spectacolele programate de-a lungul celor patru zile cât a durat evenimentul. Mulţi dintre participanţii la reuniunea anuală sunt clovni profesionişti, care îşi câştigă pâinea distrându-i pe alţii, şi spun că au făcut cel mai bun pas când şi-au ales această meserie. „Este o profesie respectabilă, o meserie care ajunge la sufletul tuturor, mari şi mici deopotrivă“, a declarat unul dintre clovnii participanţi.

Cel mai scump apartament din lume este în Hong Kong
Un apartament din Hong Kong a devenit cel mai scump din lume, după ce a fost vândut pentru suma-record de 39 de milioane de euro, informează site-ul zigonet.com. Apartamentul este situat la etajul 68 al unui zgârie-nori din zona rezidenţială Conduit Road şi are cinci camere, dar este „dotat“ şi cu o sală de spa, o sală de sport şi o cameră de yoga, aceasta din urmă fiind construită în balconul locuinţei. Purtătorul de cuvânt al agenţiei imobiliare care a făcut tranzacţia a declarat că imobilul în care se află apartamentul este cea mai bună opţiune pentru membrii elitei care doresc să deţină o locuinţă cu prestigiu. Noul proprietar al apartamentului este un chinez, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Farfuriile comestibile, alternativă la spălatul vaselor
Directorul unei firme de catering din Italia este inventatorul unor farfurii comestibile, informează site-ul ananova.com. Milanezul Tiziano Vicentini consideră că aceasta este soluţia ideală pentru cantinele şcolilor, care nu mai prididesc cu spălatul vaselor sau sunt nevoite să cheltuiască sume fabuloase pentru achiziţionarea de farfurii şi tacâmuri de unică folosinţă. Vincentini a „confecţionat“ farfuriile dintr-o cocă specială, care este suficient de tare încât să susţină preparatele şi suficient de gustoasă încât să fie servită cu plăcere după masă. „Am inventat aceste farfurii, care sunt foarte ieftine şi pot fi mâncate după masă, ca un fel de desert, ori pot constitui hrană pentru animale“, a explicat Vincentini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS