10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Scurte ştiri

Chivu, integralist la Inter
Formaţia la care evoluează fundaşul român Cristian Chivu, Internaţionale Milano, a învins sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa Catania, în etapa a 9-a a campionatului Italiei. Căpitanul tricolorilor a fost integralist în acest meci. Golurile campioanei en-titre a Italiei au fost înscrise de Muntari (’13) şi de Sneijder (’31), în timp ce pentru Catania a punctat Mascara (‘84, din penalti). În altă partidă disputată sâmbătă în runda a 9-a din Serie A, Sampdori a trecut la pas de Bologna, cu 4-1. La pauză, formaţia genoveză a condus cu 4-0, prin golurile marcate de Pazzini (’8), Mannini (’17, ’33) şi Ziegler (’26), Bologna punctând în repriza secundă prin Osvaldo (’62). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au disputat şi celelalte meciuri ale etapei a 9-a a primei ligi italiene: Siena – Juventus, Atalanta – Parma, Bari – Lazio, Cagliari – Genoa, Fiorentina – Napoli, Palermo – Udinese, Roma – Livorno, Chievo – AC Milan.
Daniel BISTRICEANU

Zenga susţine că Goian va fi titular
Tehnicianul formaţiei Palermo, Walter Zenga, a spus presei italiene că fundaşul român Dorin Goian este o soluţie pentru primul „unsprezece“ al echipei sale, urmând să se numere printre titulari mult mai des decât până în prezent. De la transferul său la clubul sicilian, internaţionalul român a bifat numai două prezenţe în Serie A, una singură ca titular. „Goian i-ar putea înlocui atât pe Kjaer, cât şi pe Bovo şi, de asemenea, reprezintă o alternativă şi pentru Migliaccio. Atunci când Dorin s-a transferat la Steaua, în prima jumătate de sezon a evoluat într-o singură partidă. Apoi a ajuns titular la echipa sa de club, iar pe urmă, şi în cea naţională“, a spus fostul tehnician al formaţiilor bucureştene FC Naţional, Steaua şi Dinamo. Palermo l-a cumpărat în vară pe Goian de la Steaua, cu două milioane de euro. Fundaşul de 28 de ani a semnat un contract valabil pe patru sezoane cu formaţia pregătită de Walter Zenga şi are un salariu stagional de 550.000 de euro.
Daniel BISTRICEANU

Ghioane, gol pentru Dinamo Kiev
În runda a 11-a a campionatului Ucrainei, mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a marcat un gol în partida pe care Dinamo Kiev a câştigat-o sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), în faţa formaţiei Dnipro Dnipropetrovsk. Internaţionalul român a deschis scorul în minutul 72, cu un şut de la 25 de metri, trimiţând mingea în vinclul porţii apărate de Lastuvka. Scorul final al partidei a fost stabilit de Milevski, care a transformat o lovitură de pedeapsă, în minutul 87. Dnipro a evoluat în inferioritate numerică din minutul 23, după eliminarea lui Pastaev.
Daniel BISTRICEANU

Marica a jucat un sfert de oră
VfB Stuttgart, adversara Unirii Urziceni din Grupa G a Ligii Campionilor, a pierdut sâmbătă în deplasare, cu 1-0, în faţa formaţiei Hannover 96 şi a coborât pe locul 14 în clasament. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Ya Konan, în minutul 30. La oaspeţi, atacantul român Ciprian Marica a intrat pe teren în minutul 60, a încasat un cartonaş galben şi a fost înlocuit în minutul 75. Antrenorul lui Stuttgart, Markus Babbel, a folosit următoarea formulă: Lehmann – Osorio, Tasci, Delpierre, Boka -Kuzmanovic (Marica 61, Gebhart 75) – Trasch, Hitzlsperger, Elson, Hleb (Rudy 61) – Schieber.
În urma acestui rezultat, gruparea şvabă a înregistrat a şasea înfrângere din acest sezon şi ocupă poziţia a 14-a în Bundesliga, cu numai opt puncte adunate în zece etape. Partida retur dintre VfB Stuttgart şi Unirea Urziceni, din etapa a 6-a a Grupei G a Ligii Campionilor, este programată pe 9 decembrie, în Germania.
Ionuţ NICA

Trei jucători de la Urziceni, în echipa ideală a Ligii Campionilor
Trei fotbalişti ai Unirii Urziceni, Daniel Tudor, George Galamaz şi Marius Bilaşco, precum şi atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, autorul a două goluri în meciul cu Debrecen, au fost aleşi în echipa ideală a etapei a 3-a din Liga Campionilor. Referitor la evoluţia portarului Unirii Urziceni pe „Ibrox Park“, site-ul UEFA apreciază că Tudor a făcut „un joc fără greşeală, cu excepţia fazei din care Rangers a deschis scorul în debutul meciului. Mai apoi, a salvat un penalti care a deschis calea spre victoria categorică, obţinută de echipa sa“. Mai mult, căpitanul formaţiei pregătite de Dan Petrescu, George Galamaz, şi atacantul Marius Bilaşco, autorul golului egalizator în succesul de pe terenul lui Rangers, scor 4-1, au fost consideraţi „jucători determinanţi în prima victorie a Urziceniului în Liga Campionilor“. Despre prestaţia pe care decarul grupării italiene a avut-o în victoria, scor 4-3, obţinută în deplasarea de la Debrecen, sursa citată notează că Fiorentina „şi-a îndeplinit misiunea datorită celor două reuşite decisive ale lui Mutu“. Din echipa ideală a rundei a 3-a a Ligii Campionilor mai fac parte nume precum Sebastien Squillaci (Sevilla FC), Cesc Fabregas (Arsenal) sau Gokdeniz (Rubin Kazan).
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS