17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLibrărie virtuală sub auspiciile Google

Librărie virtuală sub auspiciile Google

Compania Google pregăteşte inaugurarea unei librării virtuale cu peste o jumătate de milion de titluri, se vrea cel mai aprig competitor al site-ului Amazon.com.

Librăria virtuală propusă de Google este proiectată ca un serviciu on line, prin intermediul căruia utilizatorii vor putea cumpăra cărţi în format electronic, pe care le vor putea citi direct pe telefonul mobil sau de pe laptop ori de pe orice alt dispozitiv electronic echipat cu un browser de internet. Google intenţionează să lanseze pe piaţă şi un dispozitiv de tip eReader, care va dispune de un software special conceput pentru a facilita citirea cărţilor sau documentelor în format electronic. Proiectul botezat „Google Editions“ va debuta la începutul anului viitor şi va oferi cititorilor aproximativ 500.000 de titluri de cărţi ce vor fi puse la dispoziţie de edituri din întreaga lume.
Pasionaţii de lectură vor putea cumpăra cărţi direct de la Google şi de la librăriile on line care sunt parteneri ai proiectului cu ajutorul platformei Google Editions, software prin care compania va „înmagazina“ cărţile electronice şi le va face indexabile. Cărţile vor fi înmagazinate pe dispozitivele oferite de Google şi vor putea fi citite fără a fi nevoie de o conexiune la internet.
„Credem că majoritatea consumatorilor vor cumpăra cărţi de la librăriile partenere, nu direct de la Google, pentru că în cadrul acestui proiect Google funcţionează ca un angrosist, ca un distribuitor de cărţi“, a explicat Tom Turvey, unul dintre iniţiatorii proiectului librăriei virtuale.

Un proiect rentabil şi pentru edituri

Proiectul Google a luat naştere după ce mai multe edituri şi-au manifestat nemulţumirea faţă de faptul că site-ul Amazon.com şi alte librării virtuale vindeau cărţile la preţuri extrem de mici. În cadrul Google Editions, editurile participante îşi vor putea stabili singure preţul şi vor primi 63 la sută din profitul obţinut în urma vânzării cărţilor pe care le pun la dispoziţia cititorilor. Iniţiind acest proiect, Google va mulţumi nu doar cititorii, oferindu-le posibilitatea de a-şi savura lecturile preferate oricând, ci şi editurile, care vor înregistra profiturile pe care şi le doresc, stabilind singure preţurile de vânzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU