25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Soldăţelul de plumb
Teatrul Liric „Elena Teodorini“ prezintă, în cadrul Festivalului Internaţional „Elena Teodorini“, duminică, de la ora 11.00, opereta „Soldăţelul de plumb“. Regia artistică poartă semnătura lui Migry Avram Nicolau, iar scenografia este semnată de Sorin Novac. Povestea soldăţelului de plumb va fi spusă de Daniel Cornescu, Eva Ştefănescu, Carmen Roibu, Cosmin Vasilescu, Teodor Ispas, Alexandru Petre, Gabriel Marciu, Ioana Ciucă, Laurenţiu Nicu, Adina Anghel şi de Ansamblul de balet al Teatrului Liric „Elena Teodorini“.
Mirela MARINESCU

Fotografie, film, teatru – la Muzeul de Artă
Muzeul de Artă Craiova găzduieşte duminică, 11 octombrie, de la ora 11.00, vernisajul expoziţiei de fotografie al arhitectei Delia Pop. Studiind arhitectura în Franţa, la Marsilia, şi la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu“, Delia Pop vine în faţa publicului craiovean cu o serie de fotografii adunate din lumea largă, care dovedesc un spirit de observaţie ieşit din comun. Detaliile apartent nesemnificative devin obiecte de artă. Există în fotografii o ştiinţă a profunzimii cadrului. Şi pentru că duminică arta fotografiei îşi va da mâna cu filmul şi teatrul, craiovenii care vor trece pragul Muzeului de Artă vor putea deveni martori la spectacolul desfăşurat în memoria lui Eugen Ionescu, care ar fi împlinit luna viitoare 100 de ani. Pelicula a fost realizată în 1994 de Bogdan Cristina Drăgan, la Editura Video a Ministerului Culturii, cu mijloacele video rudimentare de atunci, şi a fost recompensată, împreună cu filmul dedicat lui Urmuz, „Plecarea în străinătate“, cu Premiul Uniunii Cineaştilor pentru cele mai bune filme video.
Mirela MARINESCU

Olga Tudorache împlineşte 80 de ani
Olga Tudorache va împlini duminică 80 de ani. Aniversarea sa de pe scena Teatrului Metropolis din Capitală va include lansarea volumului „Portretul Doamnei T“ (de Ana-Maria Bamberger) şi a CD-ului omonim cu versiunea radiofonică a piesei de teatru, în care Olga Tudorache îl are ca partener pe Marius Bodochi. Producţia Teatrului Naţional Radiofonic – Radio România,  regizată de Attila Visauer, a primit în 2007, la Gala Premiilor UNITER, distincţia pentru cel mai bun spectacol radiofonic. Olga Tudorache a debutat în 1951, la Teatrul Tineretului din Bucureşti, ajungând în 2007, la Metropolis, să fie aleasă „Actriţa Anului“ de către tinerii creatori de teatru şi publicul său.
NewsIn

Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia“, în concert
În cadrul stagiunii estivale 2009, Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia“ îi invită pe craioveni la un concert extraordinar, pagini muzicale de mare popularitate. Dirijor va fi Edward Man. Din program fac parte „All That Jazz“, de John Kander (aranjament Kirby Shaw), „Ain’ A That Good News“, de William Dawson, „Ciuleandra“, „Mărioară de la Gorj“, „Sârba pe loc“ şi „Sârba în căruţă“, de Gheorghe Danga şi altele.
Mirela MARINESCU

Adrien Brody, în noul film din seria „Predator“
Actorul american Adrien Brody, câştigător al unui Oscar, în 2003, pentru rolul din „The Pianist“, a acceptat să joace în noul film din seria „Predator“, care va fi lansat în iulie 2010, scrie presa de specialitate din SUA.
Pelicula se va intitula „Predators“ şi va urmări povestea unui grup de luptători de elită care ajung să fie vânaţi de extratereştrii „construiţi“ ca veritabile maşini de ucis. Alături de Brody, în film va juca un obişnuit al filmelor de acţiune, Danny Trejo, care a mai apărut, printre altele, în „Heat“, „Reindeer Games“, „Con Air“ şi „Anaconda“.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS