Ingrediente: Pentru marinată: o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline (circa 2 linguri), un sfert de ceşcuţă de oţet din vin, zeama de la o lămâie, 4 căţei de usturoi, o linguriţă de oregano, 1/2 linguriţă de sare, 1/4 linguriţă de piper proaspăt măcinat.
Pentru friptură: un kilogram de piept de pui, fără piele şi fără oase, tăiat file, un ardei gras galben şi unul verde, tăiaţi în fâşii de 2,5 cm, o ceapă roşie, 250 g ciuperci.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un castron. Se pune pieptul de pui în ea şi se lasă patru ore. Marinata rămasă se poate păstra în frigider într-un vas ermetic.
Se bate puţin fileul de pui, după care se aşază pe planşetă şi se umple cu vegetalele tăiate şi călite puţin în ulei de măsline. Se leagă fileul cu aţă şi apoi se pune pe grătar 15-20 de minute. Se poate aşeza şi într-un vas termorezistent şi coace la cuptor.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă
Menţiuni: Se poate servi cu garnitură de cartofi natur sau cu sos de iaurt şi castraveţi.
Pui grecesc
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei