12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Vinul roşu stimulează libidoul feminin

Un consum moderat de vin roşu stimulează erotismul feminin, însă nu alcoolul are vreun merit pentru asta. Aceasta este concluzia cercetătorilor italieni de la Universitatea din Florenţa, al căror studiu a fost dat publicităţii de Journal of Sexual Medicine. În opinia lor, „responsabile“ pentru creşterea fluxului sanguin şi mărirea libidoului ar fi, de fapt, o serie de substanţe chimice. „Unul sau mai multe pahare de vin roşu pe zi sunt benefice pentru sănătate şi pentru apetitul sexual“, este de părere Nicola Mondaini, coordonatorul studiului. „Această descoperire ne permite să avem o imagine clară cu privire la reacţiile sexuale feminine“, a mai precizat specialistul.
Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au analizat 798 de femei toscane din Chianti. În timpul experimentelor, cercetătorii au controlat consumul de vin, după care au cerut voluntarelor să completeze o serie de chestionare, pe baza cărora măsurau sănătatea şi plăcerea sexuală. „În urma evaluării rezultatelor, s-a constatat că vinul influenţează funcţiile sexuale feminine, îmbunătăţind reacţiile şi mărind plăcerea“, a concluzionat Mondaini.
Femeile care au participat la studiu au fost împărţite în trei grupuri. Din primul făceau parte doamnele care consumau unu-două pahare de vin roşu pe zi, din al doilea, cele care consumau mai mult de două pahare şi alte tipuri de băuturi, în timp ce din a treia grupă făceau parte abstinentele. Doamnele din prima categorie au declarat că simt mai multă dorinţă sexuală şi au constatat o mai bună lubrifiere vaginală, în timp ce, din punct de vedere al orgasmului, satisfacţiei, durerii şi excitaţiei sexuale, nu s-au înregistrat prea multe diferenţe între cele trei grupuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS