28.3 C
Craiova
duminică, 13 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinFriptură aromată de curcan

Friptură aromată de curcan

Ingrediente: Trei copane de curcan, un iaurt mic, câteva linguri de ketchup, o lingură muştar, delikat, piper, câţiva căţei de usturoi sau praf de usturoi, ulei de măsline, verdeaţă pentru aromă (leuştean, pătrunjel, cimbru proaspăt, busuioc proaspăt, mentă proaspătă).
Mod de preparare:
Într-un castron preparaţi amestecul pentru carne astfel: se pune iaurtul, ketchupul, muştarul, praf de usturoi, delikat două linguri cu ulei de măsline şi apoi verdeaţa proaspătă tocată. Se amestecă bine şi într-o pungă cu clips puneţi copanele şi amestecul peste ele. Se închide punga şi se pune într-un vas la frigider câteva ore. Amestecul frăgezeşte carnea şi îi dă o aromă deosebită datorită verdeţurilor proaspete.
Se scoate carnea, se aşază într-o tavă se pune puţină apă sau supă de pui (circa 150-200 ml) se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor pentru două ore. În ultimele minute de coacere se dă folia la o parte şi se mai lasă atât cât să prindă culoare aurie copanele.
Menţiuni: Se poate servi cu piure de cartofi, legume la aburi sau sote
Complexitate: Redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS