Ingrediente: Trei copane de curcan, un iaurt mic, câteva linguri de ketchup, o lingură muştar, delikat, piper, câţiva căţei de usturoi sau praf de usturoi, ulei de măsline, verdeaţă pentru aromă (leuştean, pătrunjel, cimbru proaspăt, busuioc proaspăt, mentă proaspătă).
Mod de preparare:
Într-un castron preparaţi amestecul pentru carne astfel: se pune iaurtul, ketchupul, muştarul, praf de usturoi, delikat două linguri cu ulei de măsline şi apoi verdeaţa proaspătă tocată. Se amestecă bine şi într-o pungă cu clips puneţi copanele şi amestecul peste ele. Se închide punga şi se pune într-un vas la frigider câteva ore. Amestecul frăgezeşte carnea şi îi dă o aromă deosebită datorită verdeţurilor proaspete.
Se scoate carnea, se aşază într-o tavă se pune puţină apă sau supă de pui (circa 150-200 ml) se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor pentru două ore. În ultimele minute de coacere se dă folia la o parte şi se mai lasă atât cât să prindă culoare aurie copanele.
Menţiuni: Se poate servi cu piure de cartofi, legume la aburi sau sote
Complexitate: Redusă
Friptură aromată de curcan
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei