5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPăr frumos şi sănătos toată vara

Păr frumos şi sănătos toată vara

Apa mării, nisipul, soarele, vântul sau apa cu clor din piscină ne afectează atât pielea, cât şi părul.
 
Înainte de a pleca la plajă, amintiţi-vă câteva trucuri de bază care vă vor permite să vă întăriţi fibra capilară şi să vă păstraţi părul sănătos. Razele ultraviolete sunt nefaste pentru el, deci, dacă  doriţi să aveţi un păr frumos toată vara, urmaţi sfaturile noastre.

Optaţi pentru suplimente alimentare

Alimentaţia dezechilibrată, poluarea, oboseala, schimbările de temperatură, modificările hormonale, toate supun podoaba capilară la adevărate încercări pe tot parcursul anului, iar rezultatul este un păr tern.
Înainte de a pleca în vacanţă, începeţi să vă protejaţi părul pentru a-i da tonus. Ideal ar fi cu o lună înainte de plecare, să optaţi pentru suplimentele alimentare. Concepute special pentru a da strălucire părului, acestea îl fac mai rezistent la factorii externi. Astfel, când ajungeţi pe plajă, părul dumneavoastră va fi întărit din interior şi vă puteţi expune la soare fără a-l face prea mult să sufere. Vitaminele şi mineralele naturale conţinute în drojdia de bere contribuie, de asemenea, la menţinerea unui păr frumos.

Protejaţi-vă podoaba capilară

Aveţi impresia că soarele şi apa mării fac bine părului dumneavoastră? Este mai puţin gras şi se deschide la culoare? Este adevărat, însă atenţie!
Chiar dacă apa mării degresează rădăcina părului gras şi mineralizează scalpul, soarele este inamicul părului, iar responsabile sunt faimoasele raze UVA şi UVB care distrug fibra capilară. Cât despre vânt şi nisip, aceşti factori sunt la fel de devastatori. Optaţi pentru lichidele sau uleiurile cu pulverizator, uşor de folosit, care vă protejează părul de razele solare datorită filtrelor protectoare. Pentru o mai mare protecţie, folosiţi-le de fiecare dată când ieşiţi din apă (la mare sau la piscină). Chiar dacă produsul este rezistent la apă, este mai bine să-l aplicaţi cât mai des.

Îngrijiţi-vă părul după plajă

După ce v-aţi întors de la plajă, vă confruntaţi cu o problemă: părul este încâlcit şi îmbâcsit cu sarea din mare sau impregnat cu clor dacă aţi petrecut o zi la piscină, plin de firicele de nisip care zgârie scalpul şi de ulei de protecţie. În fiecare seară, urmaţi acelaşi ritual pentru ca podoaba dumneavoastră capilară să-şi regăsească vitalitatea.
Clătiţi bine părul pentru a îndepărta nisipul şi sarea, apoi masaţi scalpul cu şampon. Alegeţi formule concepute special pentru hrănirea părului uscat sau deshidratat de soare. Dacă v-aţi jucat toată ziua în nisip, aplicaţi din nou şampon pentru o curăţare mai bună. Apoi treceţi la faza de hrănire a părului, care este foarte importantă. Daţi cu un balsam hrănitor pe toată lungimea firului, fără a insista pe rădăcină. Folosiţi şi de această dată formule bogate şi concepute special pentru repararea părului expus la diverse agresiuni. De două ori pe săptămână, aplicaţi o mască hrănitoare, timp de 15-20 de minute, pentru regenerare.

Renunţaţi la foehn

Părul dumneavoastră este îngrijit, strălucitor şi pregătit pentru distracţia de seară. Acum, când este impecabil şi hrănit, nu mai rămâne decât să-l coafaţi. Dar cum? Pe perioada verii, încercaţi să renunţaţi la foehn. Dacă nu aveţi de ales, nu uitaţi să aplicaţi un balsam termoactiv. Acesta va proteja firele de păr de căldură, hrănindu-le în acelaşi timp. În ceea ce priveşte perierea, folosiţi, de preferinţă, pieptăn şi perie din materiale naturale. După ce v-aţi aranjat părul, nu ezitaţi să aplicaţi un lac, un gel sau un spray strălucitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS