5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPădurea fermecată există în Rusia

Pădurea fermecată există în Rusia

Într-un parc natural aflat la graniţa dintre enclava rusă Kaliningrad şi Lituania există un mic colţ de pădure care l-ar lăsa cu gura căscată chiar şi pe  Fox Mulder, celebrul agent FBI din serialul „Dosarele X“.

Norocoşii care au ajuns să viziteze parcul natural Kurshskaia Kosà de pe coasta Mării Baltice sunt convinşi că pădurea fermecată de care auziseră doar în poveşti sau o văzuseră în filme chiar există. Într-un colţ de pădure, pinii par să o fi luat razna şi au forme ciudate, care l-ar lăsa cu gura căscată şi pe Fox Mulder, celebrul agent FBI din „Dosarele X“. Trunchiurile copacilor se încolăcesc ca nişte spirale, cresc în zig-zag sau, pur şi simplu, se târăsc ca nişte şerpi. Există chiar şi un copac care seamănă mult cu un tron, iar altul aduce cu un antic instrument muzical: lira. Parcul se află pe coasta Mării Baltice, iar directorul său, Aleksandr Fomiciov, a povestit că a descoperit întâmplător acest „fenomen“, în timpul unei plimbări. „Am rămas înmărmurit“, a povestit acesta într-un interviu acordat revistei ruse Itoghi, care a dedicat un amplu spaţiu acestei „păduri fermecate, unde nici măcar păsările nu au curaj să ciripească pentru a nu deranja această linişte mormântală“.
Descoperirea enigmaticei păduri de pini, care pare să fi fost „modelată de o forţă invizibilă“, a trezit imediat un mare interes atât la Kaliningrad, cât şi în Lituania. Cum era de aşteptat, imediat au început să apară şi teoriile cu privire la motivele care stau la baza „contorsionării“ acestor pini.
Vladimir Kulikov, un istoric intervievat de Itoghi, s-a declarat convins de faptul că în „pădurea dansantă“ nu există nimic cu adevărat excepţional şi că fenomene similare există în ţările scandinave şi chiar în Lituania. În opinia sa, aceste fenomene sunt determinate de compoziţia specială a solului şi de violenţa vântului. Botaniştii vorbesc, în schimb, despre o invazie de insecte care devorează rădăcina pinilor, provocând o creştere anormală. În zona parcului Kurshskaia Kosà trăieşte o comunitate de credincioşi ortodocşi de rit vechi, care după descoperirea misterioasei păduri de pini au readus la lumină legenda Predislavei, o tânără care, după ce a convins arborii din pădure să danseze, l-a determinat pe un principe prusac îndrăgostit de ea să îmbrăţişeze religia creştină. Fox Mulder ar fi găsit, cu siguranţă, mult mai fascinantă teoria avansată de un grup de cosmobiologi, care sunt de părere că în pădurea fermecată din Kurshskaia Kosà se află „o zonă de forţă“ între spaţiul infinit şi fiinţele vii de pe Terra, comparabilă cu alte locuri magice, precum monumentul  preistoric Stonehenge din Anglia sau piramidele din Egipt. „În pădure se află o legătură invizibilă între cosmos şi Terra, iar aceasta creează un flux energetic“, crede Mikhail Buklin, un medium din  Kaliningrad, care invocă argumente demne de scenariştii „Dosarelor X“. În opinia cosmobiologilor, deosebit de plin de energie este un pin al cărui trunchi are formă de cerc. Ei sunt convinşi că, în cazul în care am avea norocul să trecem prin acest cerc miraculos, ne-am prelungi existenţa cu un an.

În pădure se află o legătură invizibilă între cosmos şi Terra, iar aceasta creează un flux energetic“.
Mikhail Buklin, medium din Kaliningrad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS