5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEpilarea începe cu pregătirea pielii

Epilarea începe cu pregătirea pielii

Pregătirea pielii pentru epilare este cel puţin la fel de importantă ca şi operaţiunea în sine, de aceea este bine să ţineţi cont de câteva sfaturi practice, mai ales dacă vă epilaţi acasă.

Pentru a scăpa de neplăcuta problemă a punctelor roşii sau pentru a fi sigură că firele de păr nu vor creşte sub piele după ce v-aţi epilat, pregătiţi-vă epiderma foarte bine pentru epilare.

Gomajul

Cel mai important sfat de care trebuie să ţineţi cont este acela că nu trebuie niciodată să uitaţi să exfoliaţi pielea înainte de epilare. În fiecare zi, pe epidermă să acumulează celule moarte şi impurităţi care îmbâcsesc porii şi care iau din strălucirea pielii. Prin urmare, este nevoie de o curăţare abrazivă pentru a elimina acest strat tern şi pentru a stimula procesul de reînnoire celulară. Pentru a scăpa de problemele ce apar în general după epilare este recomandat să faceţi un gomaj corporal o dată pe săptămână, indiferent de metoda de îndepărtare a părului nedorit pe care o utilizaţi.

Exfolierea

Operaţiunea de exfoliere trebuie efectuată cu o mănuşă specială sau cu o lufă, de preferat din fibre vegetale, care poate fi folosită şi pe pielea mai fină, mai sensibilă. Pentru un gomaj eficient combinat cu un masaj anticelulitic, masaţi-vă tot corpul cu mişcări circulare şi insistaţi pe picioare, în direcţia inimii. În afară de faptul că activează circulaţia sângelui la nivelul vaselor capilare, gomajul delicat curăţă pielea în profunzime. Ca să fiţi sigure că veţi obţine cele mai bune rezultate, înainte de gomaj spălaţi pielea cu apă călduţă şi săpun negru.
Dincolo de pregătirea înainte de epilare specialiştii vă sfătuiesc ca o dată sau de două ori pe săptămână să recurgeţi la exfoliere. În acest fel, produsele de îngrijire vor pătrunde mai uşor în ţesut şi îl vor hrăni. Este bine să alegeţi cosmetice blânde şi, dacă aveţi pielea corpului uscată, este recomandat un preparat care şi catifelează. Va trebui să aplicaţi aceste cosmetice pe pielea umedă. Nu uitaţi să insistaţi pe zonele cu un strat mai gros de celule moarte, de obicei în zona călcâielor şi a genunchilor, apoi, să clătiţi cu apă din abundenţă.

Pregătirea pielii în funcţie de metoda de epilat

Dacă sunteţi adepta epilării cu ceară, e bine să luaţi în considerare faptul că pielea trebuie să fie perfect uscată şi foarte curată. Doamnele şi domnişoarele care se confruntă cu problema transpiraţiei abundente pot aplica pudră de talc pe piele înainte de epilare. „Este foarte important ca pielea să fie sănătoasă, adică să nu existe nici o leziune care s-ar putea agrava în urma epilării, recomandare valabilă şi dacă îndepărtaţi părul nedorit cu ajutorul cremei depilatoare“, a precizat Dana Stănescu, cosmeticiană. În plus, în ambele cazuri curăţaţi bine pielea de orice urmă de creme sau uleiuri care ar putea împiedica acţiunea cerii sau a cremei depilatoare. Un sfat util ar fi ca înainte de epilat să dezinfectaţi pielea cu ajutorul unui gel antiseptic.
Femeile care obişnuiesc să se depileze cu ajutorul unui epilator electric ştiu deja avantajele acestei metode şi au învăţat cum să scape de durere. Tratarea pielii cu un cub de gheaţă înainte de efectuarea operaţiunii are efect de anestezie, motiv pentru care epilatorul electric este o soluţie eficientă pentru doamnele şi domnişoarele sensibile la durere.
Epilarea cu aparatul de ras este altă metodă, e drept, mai rapidă, dar care nu dă rezultate pe termen lung. Pielea se menţine fină doar 2-3 zile şi apoi părul îşi face apariţia. Este practic, economic şi este utilizat în special când sunteţi grăbită. Trebuie însă să aveţi grijă şi să nu daţi cu săpun pentru că acesta poate să usuce pielea. Indicat este să folosiţi o cremă de ras.

Sfaturi utile
Cosmeticienii recomandă epilarea după menstruaţie, pentru că atunci nivelul de sensibilitate fizică al femeilor scade, făcând posibilă epilarea fără dureri foarte mari. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS