10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCu riduri, dar frumoasă

Cu riduri, dar frumoasă

Ridurile au dat dintotdeauna mari dureri de cap reprezentantelor sexului frumos. Unele dintre acestea decid să rezolve problema în mod drastic, la chirurgul estetician, iar altele optează să îşi poarte vârsta cu demnitate.

În fiecare zi, medicii britanici interpelaţi de tabloidele din Regatul Unit repetă, în mod obsesiv, că în jurul vârstei de 35 de ani, femeia trebuie să aleagă între silueta silfidă a primei doamne a Franţei, Carla Sarkozy, şi chipul înfloritor al lui Michelle Pfeiffer, care, în pragul vârstei de 51 de ani, face faţă ridurilor cu un curaj de adolescentă. Pentru a avea o siluetă perfectă, este nevoie de dietă, însă un regim alimentar, deşi arde grăsimile, usucă pielea.

Crema-minune

Ridurile au constituit mereu o mare bătaie de cap pentru doamne, care au apelat la cele mai diverse „leacuri“ pentru a scăpa de inesteticele cute. Mai nou, în Marea Britanie, o cremă antiîmbătrânire a trecut examenul oamenilor de ştiinţă. Din câte se pare, este vorba de o cremă oarecare, ieftină, care însă a trecut cu note maxime testele specialiştilor şi a fost promovată cu cuvinte elogioase de prestigiosul  British Journal of Dermatology. Firma producătoare a fost mai mult decât încântată de reclama gratuită nesperată făcută chiar de la specialişti şi este convinsă că va epuiza stocul în câteva zile. Mai mult chiar, Nina Goad, de la British Association of Dermatologist, a asigurat că una din cinci persoane care au experimentat tratamentul a avut rezultate excelente. Aşadar, britanicele pot începe lupta cu kilogramele în plus fără a se teme că dimineaţa vor fi deprimate văzându-şi în oglindă chipul brăzdat de riduri.

Riduri de primă pagină

Până când va putea relata despre o societate mereu tânără şi în formă, cotidianul Times a lansat o provocare şi a „aruncat“pe prima pagină cele mai frumoase riduri din lume, de la Clint Eastwood la Jane Birkin, de la Nelson Mandela la regina Elisabeta, chipurile celebre, pe care continuăm să le iubim, indiferent de urmele profunde lăsate de timp. „În ciuda faptului că femeile cheltuiesc averi întregi pe creme miraculoase, nu îşi vor putea păstra niciodată tinereţea“, observă jurnalista Sarah Vine. Tinereţea eternă este o „himeră“ urmărită încă de pe vremea reginei Victoria, când revista destinată femeilor –  The Lady – le sugera acestora să nu-şi folosească prea mult muşchii feţei, pentru a avea un chip compact. În opinia lui Vine, anii nu se numără în riduri. O persoană pare bătrână atunci când nu mai are tonus muscular, când îi apar cearcăne, pielea este prea arsă de soare, părul este uscat şi neîngrijit, iar talia este în continuă creştere. Lupta împotriva ridurilor nu garantează însă nici o victorie. Este suficient să luăm exemplul actriţei britanice  Helen Mirren, laureată a premiului Oscar pentru pelicula „The Queen“, şi pe cel al actriţei Faye Dunaway. Ambele au depăşit vârsta de 60 de ani, prima cu numeroase riduri, cea de-a doua – „retuşată“ ca o păpuşă de porţelan. Chiar să fie diferenţa aşa de mare? „Ridurile sunt semn că o persoană şi-a trăit viaţa“, concluzionează Vine. Aşadar, mai bine ar fi ca „războinicele“ doamne să depună armele şi să îşi poarte ridurile cu mândrie. Şi asta pentru că, în opinia jurnalistei, în ciuda faptului că Dunaway are o stea pe Hollywood Walk of Fame, Mirren „este de o mie de ori mai sexy“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS