5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSomnul de frumuseţe face minuni

Somnul de frumuseţe face minuni

Un somn bun poate face minuni nu doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţe, mai ales că există o serie de trucuri de îngrijire care „acţionează“ în timp ce dormiţi.

Toate doamnele şi domnişoarele ştiu că unul dintre cele mai simple şi importante lucruri pe care le pot face pentru a-şi menţine sănătatea este să doarmă bine noaptea. Un somn de cel puţin opt ore este necesar pentru a vă reface şi pentru a vă menţine tinereţea corporală, pentru a gestiona stresul în mod adecvat, dar şi pentru a vă menţine silueta. Cu toate acestea, într-o lume care a devenit obsedată de muncă există multe persoane care consideră că odihna nocturnă este o pierdere de timp.
Din fericire, cu ajutorul câtorva produse relativ ieftine, puteţi redefini termenul de „somn de frumuseţe“. Doar câteva minute înainte de culcare sunt suficiente pentru a vă menţine frumuseţea. Totuşi, nu uitaţi că nimic nu face mai bine decât odihna, aşa că aveţi grijă să vă culcaţi la o oră rezonabilă dacă vreţi să beneficiaţi din plin de efectele noului ritual de îngrijire şi înfrumuseţare.

Măştile pentru păr acţionează perfect în timpul somnului

Începeţi prin aplicarea, o dată pe săptămână, a unei măşti hidratante pe părul proaspăt spălat. Atunci când aplicaţi un balsam cu astfel de proprietăţi, părul trebuie să fie ud, însă este de preferat să-l ştergeţi întâi cu prosopul, pentru ca produsul să nu alunece, ci să rămână în păr. După ce aţi aplicat masca uniform şi v-aţi pieptănat de la rădăcină spre vârfuri, acoperiţi-vă părul cu o eşarfă sau cu o cască de baie. Veţi evita să murdăriţi aşternutul şi, în plus, datorită căldurii produse de scalp părul va absorbi uileiurile de care are nevoie şi va rămâne mai moale şi mai strălucitor. Măştile pentru păr nu sunt foarte scumpe, dar sunt rentabile, întrucât conţin o cantitate de balsam suficientă pentru câteva luni, în condiţiile în care faceţi tratamente săptămânale. Când vă treziţi dimineaţa după ce aţi aplicat o astfel de mască, săriţi peste etapa şamponării şi pur şi simplu clătiţi balsamul din păr. Podoaba capilară va arăta minunat şi, în plus, veţi economisi timp.

Ritual pentru hidratarea tenului

Cum problema aspectului părului este ca şi rezolvată, este timpul să vă concentraţi pe îngrijirea pielii. Problemele tenului se rezolvă cel mai bine în timpul somnului, pentru că acţiunea produselor este mai îndelungată şi există mai puţini factori de mediu care ar putea împiedica această acţiune. Deşi pe piaţă există o gamă largă de creme de noapte eficiente, nu este nevoie să cheltuiţi o avere pentru a avea un ten perfect. În schimb, seara, după ce aţi finalizat rutina normală de curăţare şi demachiere, aplicaţi pe pielea umedă puţină vaselină cosmetică sau un produs ce conţine acest ingredient. Vaselina cosmetică are proprietatea de a crea o astfel de peliculă care menţine hidratarea şi hrăneşte pielea. Masaţi timp de aproximativ 30 de secunde sau până când produsul intră în piele şi lăsaţi-l să acţioneze peste noapte.
Trebuie să precizăm faptul că acest truc este recomandat doar doamnelor care au ten normal sau uscat. Dacă tenul dumneavoastră este mai gras, renunţaţi la tratamentul cu vaselină cosmetică în favoarea utilizării unui produs noncomedogenic.

Nu uitaţi de îngrijirea ochilor

În fine, nu uitaţi de ochi. Chiar şi după o noapte în care aţi dormit suficient, e posibil să vă treziţi având ochii obosiţi şi umflaţi. O metodă cât se poate de simplă pentru a evita o astfel de „catastrofă“ estetică este să dormiţi pe spate. Dacă dormiţi pe burtă, cu faţa înfundată în pernă, nu riscaţi numai să faceţi riduri prematur, ci permiteţi lichidelor să se acumuleze sub piele, provocând umflarea. Dacă pur şi simplu nu puteţi dormi în această poziţie, răsfăţaţi-vă aplicând o cremă de ochi care conţine cafeină înainte de a merge la culcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU