19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucataria de weekend

Bucataria de weekend

Vinete umplute

Ingrediente: 2 vinete, 2 cepe, 2 roşii, 300 g carne tocată în amestec (porc+vită), o legătură de pătrunjel, 2-3 căţei de usturoi, sare, piper, puţin ulei.
Mod de preparare: Vinetele se spală, nu se decojesc şi se taie în două. Se îndepărtează cu o linguriţă miezul, lăsând puţin pe margine. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă bine unsă cu ulei. Miezul de la vinete şi ceapa se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o tigaie cu două-trei linguri de ulei. Se adaugă carnea şi roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul dat prin presă, sare şi piper. Se lasă pe foc 8-10 minute, amestecând din când în când. La sfârşit, se pune verdeaţa tocată, se mai presară sare şi piper dacă este nevoie. Atenţie, nu trebuie ca sucul să fie evaporat. Se umplu vinetele cu această compoziţie, iar deasupra se presară caşcaval ras. Se pun la cuptor la 180 de grade Celsius pentru o oră. În tavă nu trebuie pusă supă sau apă.

Chec cu nesquik

Ingrediente: 4 ouă, 270 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 ceaşcă ulei, 1 pachet praf de copt, 100 g nesquik, 200 ml lapte, 270 g făină (aproximativ 3 pahare)
Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Separat se bat gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Adăugaţi uleiul şi mixaţi în continuare. Adăugaţi apoi pe rând laptele, nesquik-ul şi făina amestecată cu praful de copt. Mixaţi bine. Când amestecul devine mai dens, adăugaţi şi puţină ciocolată rasă (50 de grame). Răsturnaţi albuşurile spumă peste compoziţie şi amestecaţi până la omogenizare. Turnaţi apoi compoziţie în forme de chec, după ce în prealabil le-aţi uns cu ulei şi le-aţi tapetat cu făină. Băgaţi tăvile în cuptorul încins la 175 de grade Celsius pentru 40-45 de minute. Nu deschideţi uşa cuptorului în primele 25 de minute. Faceţi proba cu scobitoarea ca să vedeţi când e gata. După ce s-a răcit puţin, se scoate din formă şi se pudrează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS