17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul din spatele ochelarilor

Machiajul din spatele ochelarilor

Multe dintre femeile care poartă ochelari nu se fardează prea des pentru că au impresia că ochii lor sunt cumva ascunşi în spatele ramelor şi lentilelor. Această atitudine trebuie însă revizuită, pentru că un machiaj executat corect şi ingenios nu rămâne neobservat.

Unul dintre aspectele cele mai delicate ale machiajului este adaptarea acestuia la tipul de ochelari pe care îl purtaţi. Femeile nu ştiu cum este afectat machiajul de purtarea ochelarilor, şi mai grav este că nu prea au de unde să afle ponturi în această privinţă. Dacă vă număraţi printre cele care poartă ochelari, când vă machiaţi trebuie să ţineţi cont de tipul de lentilă pe care îl aveţi, de forma şi culoarea ramei, dar şi de felul în care ochelarii vă schimbă aspectul.

 

Lentilele

 

Dacă lentilele corectoare măresc ochii, aşa cum este cazul celor prescrise pentru hipermetropie, acest lucru va spori efectul fardului de ochi. În acest caz, puteţi aplica farduri în culori pastelate sau doar foarte puţin fard viu colorat, astfel încât ochii să nu iasă în evidenţă în mod exagerat.

Evitaţi să fardaţi pleoapele prea strident, preferând nuanţe mai pale şi, eventual, sidefate. În schimb, puteţi contura ochiul doar în dreptul orbitei, definind forma ochiului fără ca acest lucru să iasă în evidenţă în mod neplăcut. Puteţi folosi farduri în nuanţe mate, bej, maro, roz sau portocaliu, iar dacă veţi contura ochiul cu un dermatograf de aceeaşi culoare ca irisul, efectul va fi garantat.

În cazul în care purtaţi lentile ce micşorează ochiul (prescrise în cazul miopiei), optaţi pentru culori tari, însă evitaţi să folosiţi nuanţe prea închise, căci astfel va părea că ochii sunt înfundaţi în orbite şi chiar vor părea ascunşi în spatele ramelor. Puteţi aplica fără probleme farduri viu colorate, precum roz sau albastru, şi la fel de bine puteţi contura ochiul cu o linie subţire.

În ambele cazuri, fiţi foarte atente când folosiţi rimel, căci genele nu trebuie să atingă lentilele. Aplicaţi doar un strat de rimel, întrucât ochii dumneavoastră sunt sensibili.

Ramele ochelarilor

 

Ochelarii cu rame solide nu rămân neobservaţi, evident, aşa că este bine să echilibraţi machiajul feţei. Folosiţi un ruj într-o nuanţă intensă în locul celor în culori naturale, căci astfel veţi echilibra situaţia. Dacă preferaţi aspectul natural, puteţi utiliza un gloss pentru a atrage atenţia asupra gurii. În schimb, buzele rujate în culori deschise vor scoate ochii în evidenţă.

Pentru a neutraliza umbrele pe care ramele ochelarilor le reflectă pe faţă, folosiţi un anticearcăn cu o nuanţă mai deschisă faţă de fondul de ten, mixând foarte bine aceste culori, apoi fixaţi machiajul cu pudră.

Ramele mai discrete şi mai uşoare nu au un impact la fel de puternic, prin urmare, nici ele nu afectează prea mult machiajul. Totuşi, trebuie să ţineţi seama de culoarea ramelor, poate mai mult decât de forma şi dimensiunea acestora. De exemplu, dacă vă fardaţi cu aceeaşi culoare ca şi cea a ramei, ochii nu vor părea „şterşi“, dar o nuanţă contrastantă vă va pune în valoare ochii. Puteţi „asorta“ culoarea rujului cu nuanţa ramei, dacă se poate. Ramele viu colorate atrag mai mult atenţia asupra ochilor, aşa că urmăriţi echilibrul sau hotărâţi pe ce trăsătură doriţi să puneţi accentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS