11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCizmele iernii 2008

Cizmele iernii 2008

Vine iarna, iar locul pantofilor este luat de cizme şi botine. Cizmele clasice tind să piardă teren în faţa modelelor UGG, coborâte parcă de pe podiumurile de prezentare.

În această iarnă sunt la modă cizmele UGG. Vedetele le poartă, iar reprezentantele sexului frumos care sunt adeptele stilului casual nu vor cu nici un preţ să se despartă de ele.

Cizmele UGG sunt fabricate din blană de oaie, cu proprietăţi termoizolatoare, care le permit celor ce aleg să le poarte să se simtă confortabil chiar şi în cele mai geroase zile de iarnă. Istoria acestor cizme s-a scris cu mult timp în urmă, căci în Australia ele sunt populare încă din anii ’60, când purtau denumirea de fug-boot, pentru ca în perioada celor două războaie mondiale să facă parte din uniforma aviatorilor. Astăzi, ele sunt purtate de vedete precum Madonna, Nicole Richie, Eva Longoria, Jessica Simpson, Pamela Anderson sau Reese Witherspoon. Şi pentru că acest gen de încălţăminte nu poate fi purtat la orice ţinută, n-ar fi rău să ţineţi cont de sfaturile specialiştilor în domeniu: cizmele UGG pot completa armonios o pereche de jeanşi skinny sau o fustă plisată, purtată cu o pereche de dresuri colorate sau cu colanţi din piele, pentru un look cool. În schimb, niciodată nu trebuie să le asociaţi cu o rochie elegantă sau cu ţinutele decorate şi accesorizate. Şi dacă nu vreţi cu nici un chip să le înlocuiţi cu altă pereche, dar aţi dori, în acelaşi timp, şi o uşoară schimbare, puteţi să le îndoiţi uşor blăniţa. Şi culorile în care le puteţi găsi sunt dintre cele mai diferite: de la nuanţe de mov la cele de maro.

 

O alternativă la modă

 

Dacă uneori simţiţi nevoia de a înlocui perechea de încălţăminte comodă, puteţi alege cizmele de călărie, care au revenit în trend.

Prezentate de case de modă de prestigiu, purtând semnătura unor designeri precum Hermes, Jean Paul Gaultier, Isabel Marant, cizmele de călărie completează armonios o pereche de jeanşi skinny, dar şi rochiţe din lână sau bumbac cu carouri colorate. Şi o tunică etno, o ie largă, întregite de o pereche de colanţi, pot fi purtate la fel de bine cu o pereche de cizme de călărie.

Chiar dacă negrul este la mare căutare, o pată de culoare precum vernil, roşu, mov aduce mai mereu un strop de vioiciune în peisaj. Prin urmare, o pereche de cizme într-o astfel de culoare, asortată la restul ţinutei, nu poate fi decât de apreciat.

Şi, dacă totuşi doriţi să vă completaţi ţinuta vestimentară cu o pereche de cizme cu toc, trebuie să ştiţi că la modă sunt cele cu tocul gros sau cu talpa ortopedică.

Cizmele trebuie să fie foarte înalte, până aproape de genunchi, la mare căutare fiind cele negre în combinaţie cu o piele de culoare vernil, roşu sau mov, în vreme ce modelele maro, crem şi auriu se poartă mai puţin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS