20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTuşul de ochi, o alegere dificilă

Tuşul de ochi, o alegere dificilă

Tuşul de ochi sau eye-liner-ul, cum mai este cunoscut, este un produs cosmetic atât de sofisticat şi pretenţios, încât trebuie să ţineţi neapărat cont de anumite reguli atunci când vine vorba de alegerea lui.

Există o serie de criterii ce trebuie luate în considerare atunci când intenţionaţi să achiziţionaţi un tuş de ochi. Dintre acestea, cel mai important este cel legat de culoarea ochilor, pe care nuanţa tuşului trebuie să o completeze.
Doamnele cu ochi albaştri au două posibilităţi. Acelea dintre dumneavoastră care au ochi de un albastru mai închis pot alege un tuş negru clasic. Pentru machiajul ochilor cu o nuanţă de albastru mai deschisă, puteţi opta pentru un eye-liner de culoare gri, violet închis, bleumarin sau maro. Evitaţi totuşi să folosiţi un tuş verde.
Aşa cum probabil ştiţi, ochii verzi nu se machiază niciodată cu verde; nu este o combinaţie fericită. Dacă îi aveţi de această culoare, orientaţi-vă mai bine pentru un tuş maro închis sau negru,  ce pune foarte bine în valoare ochii ce au o nuanţă de verde-smarald. Mai aveţi posibilitatea să folosiţi un eye-liner violet închis sau gri antracit, doar că, în acest caz, este indicat să completaţi machiajul cu un fard de obraz care să confere luminozitate întregului chip.
Doamnele şi domnişoarele cu ochi căprui sau negri sunt şi în această privinţă foarte norocoase, pentru că au posibilitatea de a alege ce culoare de tuş doresc. Nuanţele închise şi profunde vor conferi intensitate privirii, dar, atunci când folosiţi culori mai deschise, nu uitaţi să vă fardaţi şi pomeţii.
Trebuie să menţionăm şi cazul mai special al ochilor de culoare gri. Pentru aceştia, evitaţi să folosiţi la machiaj un tuş maro sau verde; preferaţi nuanţe mai reci, precum cele gri mai închise decât culoarea ochilor dumneavoastră, bleumarin sau violet închis.

Creion, aplicator sau pensulă?
 
Aplicarea unui eye-liner poate fi o operaţiune destul de complicată, de aceea trebuie să aveţi mare grijă atunci când alegeţi forma produsului. Înainte de a cumpăra un tuş de ochi, testaţi în primul rând vârful aplicatorului. Este foarte important să fie solid, pentru că astfel vă va fi mai uşor să vă controlaţi tremuratul mâinii atunci când vă machiaţi.
Trebuie să ştiţi că există mai multe forme de eye-liner. Cele mai populare şi des folosite sunt cele aplicate cu pensulă şi cele cu aplicator de burete, dar puteţi alege să cumpăraţi un tuş sub formă de creion. Evident, modalitatea de aplicare şi rezultatele diferă în funcţie de modelul pe care îl alegeţi.
Tuşul sub formă de creion este mai discret decât celelalte două, permiţând trasarea unei linii mai puţin evidente, şi, în plus, prezintă avantajul de a fi disponibil în mai multe nuanţe. Cât despre tuşul cu aplicator cu burete, se poate spune că este ideal pentru începătoare. Trebuie totuşi să fiţi puse în gardă că linia trasată de acest tip de eye-liner este mai groasă decât în mod obişnuit, din cauza texturii aplicatorului. Cel mai mare avantaj îl constituie faptul că linia de machiaj se trasează dintr-un singur gest, nu este nevoie să „reîncărcaţi“. Nu trebuie să uităm însă nici tuşul aplicat cu pensula. Este foarte adevărat că, în general, acest tip de eye-liner este „rezervat“ profesioniştilor, tocmai pentru că este nevoie de o tehnică de machiaj foarte bine pusă la punct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS