23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum se folosesc condimentele

Cum se folosesc condimentele

Condimentele dau întotdeauna un gust deosebit mâncărurilor preparate, numai că pentru întrebuinţarea lor există câteva reguli elementare, pe care bunica s-a hotărât să ni le dezvăluie:

– Condimentele din plante verzi se toacă numai cu cuţite inoxidabile, pentru a nu deveni toxice.

– Condimentele adăugate în mâncarea fierbinte îşi pierd calităţile nutritive şi aroma în timpul fierberii, de aceea se pun în mâncare atunci când aceasta este gata.

– Afinele însoţesc întotdeauna preparatele din vânat: căprioară, iepure, fazan, mistreţ.

– Frunzele de dafin se folosesc la preparatele din vânat, la sosurile din carne şi la ciorbele din carne de vită sau porc.

– Busuiocul verde nu trebuie să lipsească din sosurile italieneşti cu roşii.

– Boabele de ienibahar se folosesc cu succes la preparatele din carne, pateuri cu carne, tocături.

– Cimbrul se dozează cu mare atenţie în mâncăruri, deoarece aroma lui puternică poate da preparatelor un gust amar.

– Menta conferă un gust plăcut salatelor de fructe, precum şi umpluturilor din curcan, dacă e combinată cu maghiran şi cimbrişor.

– Tarhonul verde sau conservat cu sare şi oţet este un condiment ideal pentru ciorbele cu carne afumată, drese cu ou şi smântână.

– Chimenul este un ingredient de bază al prăjiturilor sărate: beţişoare, plăcinte, pogaci.

– Hasmaţuchi (pătrunjelul creţ) dă un gust minunat supelor de găină şi papricaşului de pui cu smântână.

– Paprica iute se foloseşte la tocăniţele ungureşti, la felurile cu brânză şi peşte. Trebuie folosită cu precauţie, fiindcă e iritantă pentru stomac.

– Ardeiul iute, nelipsit de la ciorbe, se foloseşte şi în prepararea sosurilor iuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS