5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIdei pentru un decor fresh

Idei pentru un decor fresh

Luna iunie aduce un plus de veselie şi de culoare în vieţile noastre. Acum putem profita de strălucirea razelor de soare, de fructele şi florile de sezon, pentru a realiza în casele noastre decoruri fresh, pline de energie.

 

Căldura de afară, verdele proaspăt al pomilor, parfumul fructelor şi veselia copiilor care aleargă prin parcuri ne fac optimişti şi ne sporesc pofta de viaţă. Acesta este unul dintre farmecele verii care îşi intră în drepturi. Uneori însă, prea ocupaţi şi prinşi în agitaţia citadină, uităm să apreciem şi să ne bucurăm de aceste lucruri. Soluţia ar fi să aducem vara în locuinţele noastre! Cum? Apelând la: vaze, boluri şi ghivece cu flori.

Plantele şi florile de orice tip sunt uşor de găsit în acest sezon. Fie că vorbim de ghivece, aranjamente realizate de florari sau buchete improvizate de noi din flori de câmp şi spice de grâu, aceste elemente naturale ne vor înviora decorul. Întotdeauna am pledat pentru utilizarea plantelor ca detaliu decorativ, şi asta pentru că efectul poate fi spectaculos, deşi implică resurse minime. Bine corelate cu vasul în care sunt expuse, florile nu numai că vor înveseli orice amenajare, dar pot deveni centrul de atracţie al acesteia. De exemplu, putem încerca să „accesorizăm“ o vază înaltă, din sticlă transparentă, cu design simplu, cu un fir de bambus, de cală sau de amarilis. Vom sesiza diferenţa imediat! Buchetele romantice de trandafiri se potrivesc cu vazele rafinate, din porţelan pictat manual, iar florile de grădină, cu recipientele din metal galvanizat. Florile de câmp, precum macii, vor arăta foarte bine în coşuleţe împletite, eventual, vopsite în alb, cu look patinat, conturând un contrast cromatic plăcut. Combinaţiile sunt nenumărate, iar regulile nu sunt bătute în cuie, aşa că putem încerca orice!

 

Aranjamente, ghirlande şi coroniţe decorative

 

Deşi ar fi păcat să nu profităm de florile proaspete oferite de natură pentru a ne înveseli locuinţa, putem apela şi la aranjamente ornamentale realizate din materiale sintetice. Acestea sunt mai practice, deoarece nu se scutură, nu se ofilesc, nu necesită o îngrijire specială şi pot fi păstrate până când hotărâm să schimbăm decorul sau, pur şi simplu, până ne plictisim de ele. Şi în cazul acestor accesorii, oferta este variată. Avem posibilitatea să alegem buchete elaborate, realizate din flori exotice, coroniţe din crenguţe, decoruri din împletituri de fibre şi ghirlande cu elemente din lemn pictat, pâslă şi panglici.

 

Lumânări colorate

 

Romantice şi prietenoase, lumânările colorate, fie ele parfumate sau nu, oferă oricărei încăperi un aer tonic, dacă sunt grupate inspirat. Pot fi aşezate pe un platou de sticlă sau pe o tavă din ceramică ori lemn. Important este ca acestea să aibă înălţimi diferite şi să fie cât mai variat colorate. Bineînţeles că pot fi asortate sau mixate în aşa fel încât să contureze un anumit contrast cromatic, potrivit decorului. Pentru un efect fresh trebuie să alegem nuanţe vii şi jucăuşe.

 

Stickere pentru pereţi

 

Pline de farmec şi foarte originale, stickerele ne vor împrospăta decorul şi îi vor oferi personalitate. Acestea pot fi folosite pentru ornarea pereţilor, uşilor, corpurilor de mobilier, dar şi a electrocasnicelor, care vor deveni astfel mai prietenoase.

Chiar dacă nu se găsesc de foarte mult timp pe piaţa din România, stickerele sunt disponibile într-o varietate mare de modele, permiţându-ne astfel să creăm diferite jocuri de forme sau laitmotive decorative. În plus, sunt uşor de aplicat, reprezentând o alternativă cel puţin la fel de atractivă şi spectaculoasă la tapet sau la picturile murale.

Aceste elemente autoadezive pot înfăţişa motive florale, animale, modele abstracte sau forme geometrice, care ne suscită imaginaţia şi îndemânarea pentru a realiza jocuri de linii şi culori menite să confere locuinţelor noastre un aer tonic şi tineresc.

Ana-Maria OANCEA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS