17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHainele din piele, în vogă

Hainele din piele, în vogă

Hainele din piele sunt în vogă şi în acest an. Cele care au accesorii sau diferite „broderii“ se încadrează în tendinţele modei şi sunt considerate elegante, iar cele clasice sunt pentru toată ziua.

Iarna aceasta se poartă pe lângă hainele de blană, care fac furori, cele de piele, care sunt elegante şi dau prestanţă persoanei care le îmbracă. Magazinele mai oferă în această perioadă taioare şi sacouri din piele atât în culori tari, portocaliu sau violet, dar şi în culori neutre. Sunt în continuare la modă hainele negre din piele, acestea fiind considerate de creatori în tendinţele iernii 2008.

Hainele de piele nu mai seamănă cu cele purtate de părinţii noştri. Rafturile magazinelor oferă haine moderne, cu croieli avangardiste. Designerii propun taioare scurte, cambrate, mai scurte şi mai lungi, cu buzunare discrete şi accesorii.

Pentru adolescenţi, hainele de piele au multe fermoare şi buzunare, multe petice, în timp ce pentru doamne, hainele au un plus de eleganţă dată de croială şi de accesorii: un guler de blană, butoni strălucitori.

Dacă până acum aţi avut voie să vă jucaţi cu nuanţele tari, dar şi cu cele pastelate, de data aceasta îşi fac apariţia în garderoba dumneavoastră culorile sobre. Cele mai puţin pretenţioase la asortat sunt negru, maro sau vişiniu. Se poartă hainele în nuanţe de ocru, gri şi maro, iar culorile vedetă ale acestui sezon sunt movul şi roşul aprins. Un accesoriu într-o nuanţă de mov sau roşu poate înveseli o ţinută sobră, în care predomină tonurile de negru sau gri.
Look-ul metalic rezistă şi în această iarnă. Aşa că, dacă nu sunteţi o fană a hainelor de culoare neagră, le puteţi înlocui cu succes cu cele din material auriu sau argintiu, dar care sunt mai dificil de asortat.

 

Îngrijirea accesoriilor din piele

 

Pielea simplă sau cea întoarsă se curăţă chimic, cu aparate profesionale. Este un material foarte sensibil, care se pătează uşor şi se curăţă greu. Mai trebuie să fiţi atente şi la etichetele de pe produse, care oferă indicaţii folositoare.

În unele magazine puteţi găsi perii speciale pentru curăţarea articolelor vestimentare din piele. Aceasta se curăţă cu peria, dar vă puteţi ajuta de puţin oţet. Se freacă petele şi se lăsă să se usuce. Hainele de piele nu se spală la maşină.

 

Hainele din piele de-a lungul istoriei

 

Hainele din piele şi-au dobândit statutul de articol vestimentar abia în secolul XX. Gecile din piele erau folosite în trecut de cadrele militare sau din aviaţie. În cultura pop, jachetele de piele sunt purtate de oamenii preocupaţi de cultul personalităţii sau care doresc să promoveze o imagine violentă şi rebelă. Există o diferenţă majoră între hainele din piele create pentru a satisface mofturile împătimiţilor de modă şi acelea create doar pentru protecţie. Dacă la început hainele din piele erau purtate numai de bărbaţi, în prezent ele sunt create pentru ambele sexe şi pentru toate vârstele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS