31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazin40 de ani, vârsta de aur

40 de ani, vârsta de aur

S-a vorbit atât de mult pe tema îmbătrânirii la Hollywood încât nu mai sunt foarte multe de spus în această privinţă, vârsta nemaifiind un subiect tabu, ci unul epuizat. În Cetatea Filmului tinerii sunt „la putere“, iar cine a fost încadrat la categoria „vârsta a doua“ este deja prea „bătrân“ pentru showbizz.

Doar că Hollywoodul nu este o reflectare corectă a realităţii. Ceea ce vedem pe marile ecrane este, de fapt, o exprimare a fanteziilor telespectatorilor, căci Hollywoodul ne arată doar ceea ce noi vrem să vedem. Aşa că nu Cetatea Filmului şi industria cinematografiei sunt vinovate pentru faptul că frumuseţea şi tinereţea sunt puse pe un piedestal, ci publicul.

Cu toate acestea, trecând peste faptul că tinereţea este atât de preţuită, Hollywoodul este încă stăpânit de actorii trecuţi de 30 de ani, care au muncit şi şi-au făcut de foarte tineri un renume. Fără îndoială, tinere speranţe precum Claire Danes sau surorile Olsen au avut şi ele momentele lor de glorie, însă cei mai apreciaţi actori rămân tot cei ajunşi în cel de-al treilea deceniu de viaţă sau cei care au trecut de acest prag. Mai mult decât atât, pragul de 30 de ani cântăreşte destul de greu şi atunci când vine vorba de cecurile plătite.

 

Actorii trecuţi de 40 de ani sunt cel mai bine plătiţi

 

Altfel nu s-ar explica de ce artişti precum Brad Pitt, George Clooney sau Nicole Kidman se numără printre cel mai bine plătiţi actori de la Hollywood, deşi sunt trecuţi chiar de 40 de ani. Nicole Kidman, de exemplu, este în această branşă de 25 de ani şi, datorită premiilor şi distincţiilor câştigate în carieră, ea este printre puţinii actori de la Hollywood care câştigă şi mai mult de 15 milioane de dolari pentru un singur film. Având în vedere că doar în ultimul an ea şi-a rotunjit bugetul cu 28 de milioane de dolari, putem susţine că actriţe din generaţia tânără precum Keira Knightley sau Scarlett Johansson ţin degeaba prima pagină a ziarelor de scandal, căci, cel puţin din punct de vedere financiar, sunt cu mult în urma „veteranei“ Nicole Kidman. Locul întâi la categoria „cel mai bine plătit actor“ este ocupat de Johnny Depp, ajuns la 44 de ani, care, cu cele 92 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, se plasează lejer în fruntea tuturor colegilor de breaslă, indiferent de vârsta acestora.

În plus, Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt şi Nicole Kidman sunt consideraţi cu toţii sex-simboluri şi elemente indispensabile Hollywoodului, un statut la care tinereii de 20 de ani visează doar.

Pe lângă aceştia, merită să îl pomenim pe Tom Hanks, multiplu laureat al Premiului Oscar. Nu este chiar un sex-simbol, dar se numără printre cei mai bogaţi actori de la Hollywood şi face cu siguranţă parte din elita Cetăţii Filmului, având în vedere contribuţia pe care a adus-o cinematografiei în calitate de actor, scenarist, producător şi regizor.

Un actor are multe de îndurat şi experimentat până să ajungă în galeria „longevivilor“ de la Hollywood. Vedem într-adevăr tineri şi tinere de 20 de ani afişându-şi frumuseţea şi prospeţimea pe copertele revistelor, dar nici unul dintre aceştia nu este încoronat rege sau regină a Cetăţii Filmului. Ei sunt doar simpli curteni care ar trebui să îşi întâmpine cu plecăciuni colegii de peste 40 de ani, cu atât mai mult cu cât un actor care rezistă la Hollywood şi după vârsta de 40 de ani se poate considera de succes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS