13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn Crăciun colorat

Un Crăciun colorat

Luna cadourilor a sosit şi o dată cu ea vor veni şi mult aşteptatele sărbători de iarnă, când casa îşi va schimba faţa, se va îmbrăca în haine de sărbătoare, îşi va pune podoabe alese.

Atmosfera sărbătorilor îşi face încet simţită prezenţa. Magazinele şi-au umplut deja rafturile cu tot felul de aranjamente de Crăciun, cărora cu greu le poţi rezista. Moşi Crăciuni de diferite dimensiuni, unul mai simpatic decât altul. Un exemplar conectat la curent, cu haină lungă cu blăniţă care clipoceşte asemenea unei instalaţii îţi zâmbeşte prieteneos de pe un raft. Poartă pe sacul plin cu cadouri o etichetă cu preţul – 170 de lei. Este înconjurat de tot de felul de ornamente, de masă, sfeşnice la 29,5 lei, coroniţe împletite care pot îmbrăca frumos platourile, la preţuri care oscilează între 25 şi 35 de lei. Câteva felinare – suport de lumânări stau aşezate într-un colţ, completând spaţiul destinat lui Moş Crăciun. Cel mai mic exemplar costă 9,5 lei, iar cel mai arătos ajunge la 35 de lei. O ghirlandă pentru masă atrage atenţia. Nu este deloc scumpă, 39.5 lei. În plus, s-ar potrivi perfect pentru masa de Crăciun. Şi pentru că sfeşnicul şi-a făcut loc în sacul de cumpărături vin să i se alăture câteva lumânări globuri la 15 lei bucata.

 

Noutăţile sezonului

 

Dacă până mai ieri cucereau venind să întregească atmosfera sărbătorilor de iarnă globuri obişnuite, instalaţii de pom clasice, astăzi le iau locul atât în rafturile magazinlor, cât şi în preferinţele cumpărătorilor globurile din nuiele la 21,5 lei sau steluleţe din nuiele la 7,5 lei. Globurile cu mărgeluţe şi catifea la 3,5 lei le fac concurenţă, împreună cu globurile îmbrăcate în materiale alese, mătăsuri. Sub pomul decorat cu astfel de obiecte şi-ar găsi locul şi un ren din răchită. Preţul său 12,5 lei. Steluţa cu globuri (25 de lei) coboară din raft în coşul cumpărătorului alături de sania cu reni (25 de lei) coşuleţele de masă în formă de brad, clopoţel sau stea (15 lei) din care vor aburi cozonacii calzi ai mamei. La intrarea în casă va avea domiliciu temporar anul acesta un om de zăpadă care-şi scoate respectuos pălăria în semn de salut. Preţul său depăşeşte cu puţin 100 de lei. Îi va sta alături, dacă bugetul o va permite, o săniuţă trasă de reni sau un brad de Crăciun cu acelaşi preţ de achiziţie. Le va ţine companie şi Moş Crăciunul electric de grădină (89.9 lei). Şi pentru că moşul trebuie ajutat puţin în goana sa după cadouri, n-ar fi rău să adăugăm în coş şi câteva cutii de cadouri, mai mari sau mai mici.

Preţul lor oscilează în funcţie de mărime între 5 şi 13 lei. Şi dacă vreţi să înlocuiţi clasicele cutii puteţi alege ciorapii pentru cadouri. Nici în cazul lor nu este vorba despre o sumă fixă, căci preţurile variază în funcţie de mărime, cel mai mic exemplar costă 9,5 lei, în vreme ce ciorapul „uriaş“ ajunge la 29,5 lei.

O ultimă privire. Se trec în revistă decoraţiunile din coş. Lipseşte ceva. Coroniţa de pus la uşă, aşa că pe final se alătură celorlalte produse, care vor colora ca-n fiecare an Crăciunul şi Anul Nou deopotrivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS