24.6 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024

Scurte ştiri

Lumidee- Unexpected

Lumidee a lansat în acest an „Unexpected“, un nou material discrografic care se anunţă la fel de bun ca şi precedentele. Dacă în 2003 am fredonat piesa de debut Lumidee – „Never Give It Up (La la la)“, iar anul trecut „Dance!“ – imnul Campionatului Mondial de Fotbal, în 2007, Lumidee vrea să demonstreze tuturor că e un artist puternic care va avea tot timpul ceva de spus. Albumul „Unexpected“ conţine 18 piese, colaborări cu alţi artişti importanţi precum Snoop Dogg, Shaggy, Pitbull, Fatman Scoop şi Tony Sunshine, şi deja patru hituri: „Dance!“, „She’s Like The Wind“, „Crazy“ şi „Feel Like Makin’ Love“. „Unexpected“ a fost foarte bine primit atât de critici, cât şi de public, în mai multe ţări primind deja discul de aur pentru vânzări.

Mirela MARINESCU

 

Florin Zamfirescu lansează tineri scriitori

Florin Zamfirescu, cel care îi dă viaţă personajului Gigi Dumbravă în telenovela „Inimă de ţigan“, descoperă şi îndrumă tinere talente. De curând, a avut loc la Târgul de carte Gaudeamus lansarea volumului „Afară nu e nici un anotimp“, scrisă de Salex Iatma, pseudonimul lui Matei Alexandru, un tânăr de 19 ani de etnie romă. Acesta şi-a manifestat dragostea pentru teatru şi calităţile de scriitor încă de mic, debutând la 13 ani ca scenarist. În prezent, este student în anul I la secţia Arta Actorului din cadrul UNATC, unde a fost admis cu nota zece. Florin Zamfirescu a fost primul care i-a acordat un vot de încredere tânărului scriitor. Pentru actor a fost o premieră să scrie prefaţa unei cărţi: „Cineva mi-a dat această carte să o citesc şi să-mi spun părerea. Am citit-o pe nerăsuflate, fără să ştiu nimic despre autor, nici măcar dacă e băiat sau fată. Cartea m-a impresionat prin maturitate, imaginaţie şi profunzime şi în timp ce o citeam am început să-i scriu prefaţa. Am rămas surprins când am aflat din ce lume provine Matei Alexandru şi că este de etnie romă“, a declarat actorul, care a fost alături de Matei la lansarea primei sale cărţi.

Mirela MARINESCU

Anka Badiu a filmat un nou videoclip

Anka Badiu a terminat la începutul acestei săptămâni filmările pentru al treilea single de pe albumul de debut „Nopţi de dor“. Noul cântec se numeşte „Cineva“ şi este o baladă care înainte de a-i cuceri pe români a ajuns hit în Franţa, fiind difuzată zilnic de un post de radio local. Clipul prezintă povestea unei fete abandonate de iubitul ei, scenariul fiind în ton cu versurile piesei. Filmările au avut loc pe cromă în sistem 3D, iar producerea şi montajul clipului vor dura mai mult de o lună. Vom putea vedea noul clip Anka Badiu la începutul anului viitor. Filmările au durat peste 17 ore, dar Anka Badiu nu s-a plâns nici o clipă, rezistând eroic: „Cu toate că a fost mai greu deoarece, de data aceasta, am filmat singură şi au fost foarte multe cadre, regizorul, cât şi echipa lui au fost extraordinari, aşa că nu am simţit oboseala atâtor ore de filmat“, a declarat vedeta.

Mirela MARINESCU

Daniel Craig – la un pas de altar

După mai bine de zece ani de la divorţ, actualul agent secret al Maiestăţii Sale Regina Angliei, Daniel Craig, a decis să îşi încerce din nou norocul cu căsătoria. Satsuki Mitchell, iubita actorului, a apărut cu un superb inel de logodnă la premiera celui mai nou film al lui Daniel, „The Golden Compass“. Cei doi îndrăgostiţi s-au afişat pentru prima dată împreună la premiera producţiei „Casino Royale“. Acesta ar fi cel de-al doilea mariaj pentru Craig, care în perioada 1992-1994 a fost căsătorit cu Fiona Loudon şi au împreună o fetiţă. Alături de Craig şi iubita lui, la premieră au mai fost prezente şi Nicole Kidman, Eva Green şi Dakota Blue Richards, care au venit să urmărească una dintre cele mai controversate pelicule ale momentului, din cauza temei antireligioase pe care o tratează. „În State s-a spus că filmul a exagerat ideile antireligioase, în timp ce în Marea Britanie a fost acuzat că a atenuat ideile prezentate în carte. Am fost un fan al cărţilor lui Philip Pullman încă de la început. Este un geniu“, a precizat Daniel.

Delia PĂTRU

Haiducii, favoriţii boboacelor

Se spune că toamna se numără bobocii, dar se pare că toamna aceasta „Haiducii“ sunt cei care numără boboacele. Odată cu începerea anului şcolar şi implicit a balurilor de boboci, cei trei componenţi ai trupei „Haiducii“ au remarcat o creştere substanţială a numărului de concerte la care au fost invitaţi. Interesant este însă faptul că publicul lor este format în cea mai mare parte din reprezentante ale sexului feminin, „haiducii“ fiind invitaţi cu preponderenţă la balurile unor „licee de fete“. Oriunde numărul boboacelor depăşeşte numărul bobocilor, trupa „Haiducii“ este cap de afiş, lucru care nu-i deranjează câtuşi de puţin pe cei trei cântăreţi. „Cu cât sunt mai multe fete, cu atât mai bine“, a declarat amuzat „haiducul“ Cătălin. „Oricum, fetele sunt mult mai dezinvolte decât băieţii, cântă şi dansează pe toată durata concertului alături de noi, ba, câteodată, câte una mai îndrăzneaţă urcă pe scenă lângă noi“, a completat artistul.

Mirela MARINESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS