19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPriviţi viaţa în roz

Priviţi viaţa în roz

Nu lăsaţi frigul şi iarna să vă deprime! Încercaţi, în schimb, să aflaţi secretele optimismului şi să vă păstraţi buna dispoziţie în orice condiţii.

Pare destul de dificil, mai ales că în ziua de azi stresul de la serviciu, activităţile casnice şi oboseala au un cuvânt greu de spus în rutina de fiecare zi. Pentru a nu vă lăsa copleşită de micile neplăceri cotidiene, secretul este să încercaţi să vedeţi mereu viaţa în roz şi să vă gândiţi mai degrabă la partea plină a paharului.

Şeful vă face viaţa grea, pierdeţi zeci de minute prinsă în trafic, iar copilul, care de obicei este un îngeraş, s-a transformat subit în cel mai îndărătnic drăcuşor… Nu disperaţi, priviţi partea bună a lucrurilor. O ceartă cu şeful nu înseamnă că vă va concedia. Un ambuteiaj nu este nici pe departe la fel de grav ca un accident. Iar copilul are şi el o zi mai agitată şi, în fond, atâta timp cât este neastâmpărat înseamnă că e sănătos. Adoptaţi o atitudine pozitivă în orice situaţie şi încercaţi să nu vă lăsaţi copleşită de stres şi de supărări inutile. Trebuie să aveţi grijă de dumneavoastră pentru că buna dispoziţie este strâns legată de starea de sănătate. Încercaţi să dormiţi suficient, mâncaţi echilibrat şi practicaţi sport în mod regulat. Nu pierdeţi nici o ocazie de a petrece sfârşitul de săptămână în aer liber, plimbaţi-vă prin parc ori mergeţi cu bicicleta.

Răsfăţaţi-vă în fiecare zi cu câte o mică plăcere. Nu trebuie să vă satisfaceţi neapărat un capriciu costisitor în fiecare zi, bucuraţi-vă de micile plăceri ale vieţii. Mergeţi la cumpărături cu prietenele, la un salon de înfrumuseţare sau îndrăzniţi să mâncaţi nu unul, ci două ecleruri cu ciocolată fără să vă gândiţi la numărul de calorii. Păstraţi-vă mereu zâmbetul pe buze, încercaţi să fiţi cât mai amabilă în orice situaţie, faceţi complimente şi spuneţi lucruri frumoase persoanelor pe care le apreciaţi. Un zâmbet pe care îl primiţi ca răspuns la un compliment vă va bucura şi vă va crea o stare de bine, iar viaţa va părea cu siguranţă mai frumoasă.

 

Iubirea şi speranţa sunt elemente-cheie

 

Dragostea este cel mai bun remediu împotriva proastei dispoziţii. Iubiţi şi lăsaţi-vă iubită, nu neglijaţi cuplul, nu lăsaţi rutina să se strecoare între dumneavoastră şi partener şi nu vă certaţi din motive neimportante. Micile atenţii, un telefon dat doar pentru a-i spune lui că îl iubiţi, o cină luată la lumina lumânărilor, toate acestea vă dau ocazia de a vă consolida legătura şi ar fi păcat să neglijaţi astfel de posibilităţi.

Alt lucru foarte important pentru păstrarea optimismului- încăpăţânarea de a nu renunţa la visuri. Fie că vă doriţi să vă mutaţi, să lucraţi într-un loc mai bun sau vreţi să învăţaţi să cântaţi la chitară, nu încetaţi să visaţi. Chiar dacă nu veţi reuşi tot ce vă propuneţi, nu veţi trăi cu regretul că nu aţi încercat sau că nu aţi visat. Până la îndeplinirea planurilor măreţe, faceţi proiecte pe termen scurt, programaţi o ieşire în weekend sau faceţi planuri pentru concediul viitor. Gândul la ce vă doriţi să se întâmple vă va scoate dintr-o stare de melancolie cât aţi clipi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS