17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

PLD Craiova are preşedinte

Dan Cherciu, om de afaceri şi fost preşedinte interimar al organizaţiei municipale a PLD, a fost ales ieri preşedinte al filialei de pelediştii întruniţi în cadrul primei Adunări Generale de Alegeri la Teatrul Liric. În timp ce Cherciu a fost candidat unic pe funcţia de preşedinte, cei 127 de membri ai organizaţiei locale prezenţi în sală au avut mari bătăi de cap pentru a alege cei cinci vicepreşedinţi şi cei opt membri în biroul politic de la municipiu, în condiţiile în care pentru posturile de vicepreşedinte s-au înregistrat de două ori mai mulţi candidaţi. Cherciu a spus în discursul de candidatură că unele dintre obiectivele sale în următoarea perioadă sunt găsirea unui candidat pentru fotoliul de primar al Craiovei scos la bătaie la alegerile locale de anul viitor şi găsirea unor candidaţi pentru consiliul local.

Cristina BÎŢU

Retrocedările la staţiuni, în stand-by

Foştii proprietari ai terenurilor de la staţiunile de cercetare-dezvoltare din Dolj mai au de aşteptat până vor fi puşi în posesie. Deşi Comisia judeţeană de aplicare a legilor fondului funciar trebuia să ia sâmbătă în discuţie retrocedarea acestor pământuri către sute de doljeni, prefectul Silviu Dumitru a scos în ultima clipă subiectul de pe ordinea de zi a şedinţei, spunând că restituirea miilor de hectare de teren, unele adevărate averi imobiliare, trebuie făcută cu atenţie maximă şi cu toate actele în ordine. „Nu mai discutăm aceste lucruri pentru că Dăbuleni, Cârcea, Coşoveni, Işalniţa, Şimnic sunt zone fierbinţi. Nu vreau să aud apoi că nu ştiu ce am făcut pe-aici“, a spus Dumitru. Acesta a avertizat primarii prezenţi la întâlnirea Comisiei judeţene, printre care cei de la Podari şi Malu Mare, că ar fi bine să scoată din dulapuri dosarele de retrocedare dosite dacă nu vor să aibă de-a face cu Parchetul.

Cristina BÎŢU

Stolojan: Unii miniştri vor să lase o „bombă cu ceas“

Theodor Stolojan a declarat, la Sibiu, că anumiţi miniştri ai Cabinetului Tăriceanu „doresc să lase României ca moştenire o bombă cu ceas fixat cu explozie în 2009“, făcând referire la faptul că după alegerile din 2008 pe aceştia nu-i mai interesează asigurarea fondurilor pentru anumite plăţi. „Am în vedere aici declaraţiile de un cinism greu de egalat făcute de miniştri ai guvernului Tăriceanu, cum sunt ministrul finanţelor şi ministrul muncii. În momentul în care s-a pus problema fundamentării resurselor necesare pentru diferite măsuri pe care dânşii le iau acum, s-a afirmat public că resurse se vor găsi pentru 2008, dar probleme deosebite vor fi în 2009, când însă nu îi mai interesează pe ei pentru că va fi altă guvernare“, a declarat, sâmbătă, Stolojan.

În opinia preşedintelui PLD, actualul guvern „este unul care pune în pericol atingerea obiectivelor europene“. „Pentru toate funcţiile publice principiul a fost ca relaţia cu acest grup, poziţionarea faţă de acest grup al lui Tăriceanu să fie cea mai importantă calificare a oamenilor promovaţi. Exemplele sunt numeroase atât în domeniul educaţiei, cât şi în domeniul agriculturii, al justiţiei, al muncii, al economiei şi finanţelor. Aceşti oameni sunt slabi profesional în domeniu“, a afirmat Stolojan.

„Principalul pericol pentru PNL era ca noua conducere să-l transforme într-un SRL. Au reuşit pe deplin acest lucru. De aceea, pierd şi din credibilitate, nu reuşesc să îşi promoveze proiectele. În ultimele două zile, în parlament au căzut aproape toate proiectele de legi sau ordonanţe pe care guvernul condus de Tăriceanu le avea“, a mai spus Stolojan.

Curierul Naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS