17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţetă pentru un copil mofturos

Reţetă pentru un copil mofturos

Cartofii sunt preferaţii mezinului, aşa că îi puteţi găti cu încredere crochete de cartofi. Asta dacă micuţul a depăşit vârsta de trei ani. Pentru prepararea lor aveţi nevoie de 300 g cartofi, un ou, două linguri de făină, 3 linguri de brânză de vaci, un vârf de cuţit de sare, o lingură de smântână, 50 ml sos de roşii, 15 g unt.

Cartofii, fierţi, curăţaţi de coajă, se trec prin sită, apoi se amestecă cu gălbenuşul de ou, făina, brânza de vaci şi sarea. Cu mâna, se modelează un cârnat gros, care se dă prin puţină făină şi se taie în bucăţi, care se prăjesc în unt. Se servesc cu smântână (iaurt) sau cu sos de roşii.

Şi, dacă aţi avut succes cu un asemenea preparat, puteţi încerca şi un desert.

 

Desert

 

Sunt preferatele familiei, aşa că, dacă micuţul vă va refuza categoric, puteţi să găsiţi amatori printre ceilalţi membri. Pentru blat, aveţi nevoie de: 4 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de pesmet de pâine; pentru sirop: 250 ml apă, 125 g zahăr, 1 zahăr vanilinat; dulceaţă; frişcă.

Albuşurile se vor bate spumă, apoi, pe rând, încorporaţi gălbenuşurile, zahărul şi pesmetul. Coaceţi blatul la foc potrivit. Când s-a răcit, însiropaţi-l (fierbeţi apa împreună cu zahărul şi vanilia şi apoi răciţi-o), ungeţi cu dulceaţă şi ornaţi-l cu frişcă multă. Puteţi coace blatul în formă de tort sau în forme speciale de savarină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS