22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCât ne costa Revelionul

Cât ne costa Revelionul

Cei care au vrut sa intâmpine noul an departe de casa, intr-o statiune turistica, au avut de unde alege, pentru ca agentiile de turism au avut oferte din cele mai diverse.


Sfârsitul de an este o perioada propice pentru ca hotelurile sa mai „umfle“ putin tarifele, intrucât cererea creste substantial. Este adevarat ca in unele cazuri si oferta este imbunatatita fata de restul anului, fiindca unele hoteluri au adaugat ca bonus o petrecere de Revelion sau o cina festiva. Desi ninsorile de altadata s-au lasat asteptate, muntele s-a numarat si de aceasta data printre preferintele celor care au vrut sa intâmpine noul an in tara. Bineinteles ca hotelurile care au stiut sa mai lase din pret sau care au oferit servicii deosebite au avut cei mai multi musafiri.


Turistii au preferat in general statiunile de pe Valea Prahovei, in speranta ca poate va ninge si vor avea ocazia sa schieze. Cei care au vrut sa petreaca Revelionul la munte nu s-au uitat la pret si au ales in functie de calitatea serviciilor oferite, desi in unele cazuri nu exista diferenta intre tarifele practicate de hotelurile din România si cele de peste hotare. Un sejur de trei zile la un hotel de cinci stele din Predeal costa 2.340 RON de persoana. Tariful include cazare intr-un apartament cu micul dejun inclus, precum si o cina festiva de Revelion. Cei care au avut mai multe zile libere au putut opta si pentru o vacanta prelungita. Pentru un sejur de sase zile la o pensiune de cinci margarete din Poiana Brasov, o persoana trebuie sa scoata din buzunar 2.650 RON. Pentru o asemenea suma, turistul beneficiaza de cazare in camera dubla cu micul dejun inclus, patru cine festive si acces la sauna, jacuzzi, sala de fitness si sala de jocuri.


Preturi pentru toate buzunarele


Cei care nu au dispus de un buget consistent au avut ocazia sa aleaga si vacante la preturi mai mici. Astfel, cu 590 RON puteati sa petreceti patru zile la o vila de patru margarete din Sinaia, unde vi se oferea cazare in camera dubla. Tot pentru un pachet de patru nopti, dar la un hotel de doua stele din Busteni, o persoana trebuia sa achite 1.000 RON. Tariful includea cazare in camera dubla cu demipensiune si o cina festiva de Revelion.


Agentiile de turism au avut oferte si pentru cei care au dorit sa intâmpine noul an peste hotare. Franta, Spania, Italia, Austria, dar si locatii exotice precum Dubai sau Insulele Mauritius puteau fi alese ca destinatie pentru vacanta de Revelion de cei care dispuneau de banii necesari. Un sejur de patru zile in capitala Frantei, Paris, costa 600 de euro. Tariful include transportul cu avionul Bucuresti – Paris si retur si cazarea in hotel de trei stele cu micul dejun inclus. Ceva mai mult costa un sejur de opt zile la Cairo, in Egipt. Pentru 850 de euro, turistul beneficia de transport cu avionul, dar si de cazare cu micul dejun inclus la un hotel de cinci stele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS