14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Daruiti flori!

Volumul de munca din timpul Sarbatorilor de iarna v-a coplesit si nu mai aveti timp sa colindati magazinele pentru a cumpara cadouri celor dragi? Un buchet sau un ghiveci cu flori poate fi solutia optima pentru dumneavoastra.


Sa cumperi cadoul ideal pentru o persoana poate fi destul de dificil, mai ales daca aveti foarte putin timp la dispozitie pentru a-l achizitiona. Cei care au lasat pe ultima suta de metri procurarea cadourilor pentru persoanele dragi va trebui sa se inarmeze cu multa rabdare pentru ca magazinele au devenit foarte aglomerate in aceasta perioada. Mai toata lumea vrea sa umple desaga Mosului, pentru ca mâine seara darurile sa ajunga sub brad, astfel ca exista posibilitatea ca articolul vestimentar sau produsul cosmetic pe care voiati sa-l daruiti sa nu mai fie in stoc. Si daca ati ramas in pana de idei si nu mai stiti ce sa daruiti de Craciun, nu trebuie decât sa vizitati o florarie.


Fie ca este vorba de iubite, mame, surori sau prietene, oricare dintre ele se va bucura de un buchet de flori. Acesta poate exprima o intreaga paleta de sentimente: de la romantism la prietenie. Pentru a darui o floare nu trebuie sa asteptati un moment festiv, dar daca nu v-ati mai rasfatat de mult iubita cu o floare, Craciunul este ocazia perfecta pentru a o surprinde in mod placut.


Preturi pentru toate buzunarele


Chiar daca suntem in plina iarna, preturile florilor nu sunt piperate.


O garoafa costa 1,5 RON, iar pentru un trandafir trebuie sa scoateti din buzunar intre 4 si 8 RON. Bineinteles ca pretul unui buchet poate urca vertiginos, in functie de marime, dar si de florile alese. O orhidee ajunge si la 70 RON. O data buchetul cumparat va trebui sa stiti si cum sa-l daruiti. Florile se ofera cu cozile in jos, pentru ca persoana care le primeste sa poata admira corola.


Considerati ca o floare se ofileste repede?


Atunci, puteti darui o planta in ghiveci. Astfel, persoana respectiva se va bucura o perioada indelungata de cadoul dumneavoastra.


Pretul unui ghiveci de flori porneste de la 7 RON pentru o muscata si poate ajunge si la câteva sute de lei, in cazul arbustilor de interior. Pentru un ghiveci ce contine o iedera va trebui sa scoateti din buzunar 15 RON, iar pentru unul care contine violete de Parma doar 8 RON. Aceia dintre dumneavoastra care dispun de resurse financiare consistente isi pot indrepta privirea si spre ghivece mai impozante. Un ficus de aproximativ un metru inaltime costa 86 RON, iar un ghiveci cu nolina, ajunsa la maturitate, depaseste 150 RON.


Semnificatii


Atunci când daruim flori transmitem si un anume mesaj. Fiecare floare in parte inseamna ceva. Trandafirul exprima dragoste si frumusete, crizantema – constanta in sentimente, crinul – puritate si splendoare, garoafa – fidelitate si dragoste durabila, iar orhideea semnifica mister si pasiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS