23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte stiri

Prima pisica clonata a facut trei pui


Copy Cat, prima pisica clonata, a adus pe lume trei pui, au anuntat cercetatorii americani de la Texas A&M University. Puii, nascuti in urma unui raport sexual normal intre Copy Cat si cel mai bun prieten al sau, Smokey, seamana ca doua picaturi de apa cu mama lor. Duane Kraemer, responsabilul proiectului, cel care a realizat clonarea primului animal de companie, a precizat ca stiinta nu a jucat in acest caz nici un rol si ca natura si-a urmat cursul.


Primul calendar cu modele virtuale


„Miss Digital world, The calendar 2007“ este primul calendar realizat cu modele digitale. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, in noul calendar vor putea fi admirate 12 „frumuseti“ realizate cu ajutorul calculatorului. Proiectul apartine designerului Franz Cerami.


„Mitul nu mai este Hollywoodul, nu mai este acela de a deveni o diva a cinematografiei, ci este internetul, detinerea unui alter ego virtual, interpretarea alaturi de alti actori digitali pe scene tridimensionale“, a spus Cerami.


Ursula Andress – cetatean de onoare al comunei elvetiene Ostermundigen


Actrita Ursula Andress a fast facuta cetatean de onoare al comunei elvetiene Ostermundigen, unde a trait pâna la vârsta de 16 ani, informeaza site-ul laliberte.ch.


„Când ma gândesc la locul meu natal, inima mi se umple de dragoste si de caldura“, a declarat cea care este una dintre cele mai celebre „James Bond girls“. Dupa ceremonia in care i-a fost acordat titlul de cetatean de onoare, actrita, de 70 de ani, a organizat o petrecere in unul dintre restaurantele comunei, la care au participat 120 de invitati. Printre acestia s-au numarat politicieni si personalitati culturale. Nascuta pe 19 martie 1936, Ursula a parasit locul natal pentru Paris, Roma si, mai târziu, Hollywood. Sora sa locuieste inca in casa parinteasca din Ostermundigen.


Mel Gibson o compatimeste pe Britney Spears


Cine poate mai bine decât Mel Gibson, regizorul filmului „Patimile lui Hristos“, sa inteleaga momentele dificile prin care trece in prezent Britney Spears? Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, Mel a declarat ca este alaturi de cântareata pop, care este urmarita neincetat de paparazzi, mai ales dupa despartirea sa de Kevin Federline.


„Am multa compasiune pentru cineva care se afla in situatia lui Britney. Nu are nici macar o clipa pentru ea. Este mereu urmarita si incearca din rasputeri sa aiba o viata normala. Este o persoana buna si imi este foarte simpatica“, a declarat Mel Gibson.


Concert de Sarbatori pentru craioveni


Ansamblul folcloric „Maria Tanase“ le-a pregatit iubitorilor de muzica populara un spectacol muzical-coregrafic drept cadou de Mos Craciun – „Cântec drag de sarbatori“. Ritmurile muzicii populare vor rasuna in sala „Amza Pellea“ a Teatrului National „Marin Sorescu“. Printre interpretii care vor urca pe scena se numara: Sava Negrean Brudascu, Cornelia si Lupu Rednic, Constantin Enceanu, Petrica Mâtu Stoian, precum si multi alti solisti consacrati ai cântului popular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS