22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRimelul - „regele“ produselor de machiaj

Rimelul – „regele“ produselor de machiaj

Rimelul este protagonistul produselor de machiaj in aceasta iarna. Asa au declarat profesionistii in make-up, care au subliniat ca fata trebuie sa fie naturala, insa genele trebuie sa fie la „superlativ“, adica lungi, dese, lucioase si arcuite.


Pentru a obtine cele mai bune rezultate, doamnele au la dispozitie o varietate larga de rimeluri. Secretul unor gene perfecte consta in alegerea rimelului potrivit, ale carui proprietati sa fie nu numai capacitatea de conturare si alungire a genelor, dar si aceea de hranire si fortificare a acestora. Rimelul este cel mai la indemâna mijloc de a va pune ochii in valoare. Contrastul dintre genele negre si albul ochilor poate fi mult mai izbitor decât daca ati recurge la cele mai avansate tehnici de machiaj.


„Rimelul ocupa un loc important in iarna 2006-2007“, a spus Francesco Guerra, make-up artist al casei de moda Chanel. „Este suficient un strat subtire de rimel pentru a da privirii un aer seducator si elegant“, a subliniat Guerra. Alegerea rimelului potrivit nu este insa o operatiune simpla. Fiecare rimel are specificul sau, determinat de forma periutei si de amestecul de pigmenti continuti. Aceste elemente contribuie la crearea unor efecte diverse: alungire, curbare, imbogatire. „Fiecare rimel are propria sa metoda de aplicare. Unele se aplica in zig-zag, altele printr-o miscare rotativa de la radacina catre vârful genelor. Trebuie urmate mereu instructiunile oferite de producatori. Rimelul va fi aplicat numai pe genele superioare, deoarece aplicarea lui pe cele inferioare imbatrâneste, scotând in evidenta imperfectiunile ochilor. In ceea ce priveste genele superioare, este indicat sa se aplice doua straturi. Primul pe toate genele, cel de-al doilea doar pe o parte, mai precis pe cele externe – daca ochii sunt prea apropiati, sau pe cele interne – daca acestia sunt departati“, a explicat specialistul in machiaj al casei Chanel.


Fiecare rimel cu calitatile sale


Potrivit mai multor experti in machiaj, rimelul cel mai usor de folosit este „No Weight“ de la Deborah, care are mânerul periutei acoperit de un plastic ce impiedica alunecarea si face ca aplicarea sa fie extrem de facila chiar si pentru cele mai nepricepute mâini.


Rimelul care are proprietatea de a curba cel mai mult genele este „Illusionist Intense“ de la Estée Lauder. De multe ori, doamnele folosesc inainte de aplicarea rimelului un cleste pentru intors genele pentru a oferi o mai mare curbura acestora. Folosind „Illusionist Intense“, efectul creat este atât de evident incât nu mai este nevoie sa se apeleze la clestele pentru gene.


O data aplicat, rimelul devine adesea opac. „Inimitable“ de la Chanel este conceput insa pe baza unei formule tehnologice ce mentine luminozitatea genelor pentru o perioada lunga.


Rimelul cel mai practic este considerat a fi „Telescopic“ de la L’Oréal, care are un efect impresionant inca de la prima aplicare. Acesta este dotat cu un aplicator flexibil care lungeste si separa genele dintr-o singura miscare.


Produsul ideal pentru genele foarte subtiri este „Volume Extend“ de la Rimmel, care contine pe de o parte o pasta invizibila ce se aplica initial pe gene pentru a le oferi volum si pe de alta rimelul negru pentru alungire.


Rimelul considerat cel mai la moda in aceasta iarna este cel colorat. „Precise Volume Mascara“ de la Shu Uemura ofera genelor, pe lânga volum si lungime, o culoare in nuante de violet sau verde. Cel in tonuri de violet este ideal pentru doamnele cu ochii inchisi la culoare, in timp ce rimelul cu tonuri de verde este potrivit celor cu ochii deschisi la culoare.


„Fatale“ de la Lancôme – ideal pentru alungirea genelor


Pentru reprezentantele sexului frumos care isi doresc gene lungi, produsul ideal este „Fatale“ de la Lancôme. Acesta are un sistem inovator de aplicare ce distribuie perfect rimelul pe lungimea genelor. Daca, in schimb, doriti si volum, si alungire, rimelul potrivit este cel multifunctional, precum „Masterpiece“ de la Max Factor.


Chiar daca specialistii in machiaj nu recomanda aplicarea rimelului pe genele inferioare, exista doamne care prefera sa faca acest lucru. Alegerea potrivita pentru acestea este „Unstoppable“ de la Maybelline, un rimel extrem de rezistent, care nu va va pune in situatia neplacuta de a va murdari pleoapa inferioara.


Rimelul cel mai curativ, bogat in vitamine, care fortifica si protejeaza genele este „Luxurious Lengths“ de la Revlon.


Doamnele care doresc sa obtina rezultate precum cele ale profesionistilor sunt sfatuite sa foloseasca „High Definition Lashes“ de la Clinique, care are un dublu aplicator, unul pentru aplicarea rimelului si altul pentru alinierea si alungirea genelor.


In cazul in care nu opteaza pentru unul dintre produsele recomandate, specialistii le sfatuiesc pe doamne sa tina cont de câteva criterii ce caracterizeaza un rimel bun. Acesta trebuie sa aiba o perie care sa permita buna acoperire a genelor, sa aiba o textura corespunzatoare (genele alipite sunt indicatorul proastei calitati), sa aiba o consistenta corespunzatoare (nici prea subtire, nici prea gros). De asemenea, un rimel de calitate ar trebui sa se mentina o zi intreaga fara sa curga si sa mânjeasca ochii, chiar daca nu este rezistent la apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS