16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSolo per due - restaurantul indragostitilor

Solo per due – restaurantul indragostitilor

Solo per due (Doar pentru doi) este cel mai mic restaurant din lume: are doar o masa si este disponibil doar pentru doua persoane.


Clientii restaurantului nu trebuie sa astepte mult pâna sa fie serviti, asta pentru ca atentia personalului este concentrata doar asupra celor doua persoane care au inchiriat masa pentru a avea posibilitatea de a lua prânzul sau cina intr-o atmosfera cât se poate de intima.


Devenit cunoscut in intreaga lume, restaurantul, care se afla in satul italian Vacone, la doar 68 de kilometri nord de Roma, tinde sa devina in ultima perioada o atractie nu doar pentru turisti, dar mai ales pentru toti indragostitii din Italia. Localul este amplasat intr-un cadru mirific, care ofera oaspetilor posibilitatea de a admira vestigiile unui oras antic roman. Se spune ca imobilul in care functioneaza localul a fost casa de la tara a cunoscutului poet latin Horatiu. Pe lânga pavimentele de mozaic, poate fi admirata si azi Fântâna Bandusia, careia poetul i-a dedicat una dintre cele mai celebre poezii ale sale.


Un peisaj mirific


Atunci când intra in gradina restaurantului, clientii au posibilitatea sa-si incânte privirea admirând numeroasele specii de palmieri care se afla aici. Cultivati cu mare grija si proveniti din toate colturile lumii, in gradina micutului restaurant se afla exemplare superbe de palmieri din specii precum Trachycarpus fortunei, Trachycarpus martianus, Phoenix canariensis, Phoenix dactylifera, Phoenix reclinata, Butia capitata, Bhaea armata, Washingtonnia filifera, Sabal mexicana, Chamaerops humilis sau Cycas revoluta.


In anotimpul calduros, clientii au posibilitatea sa serveasca masa pe terasa, de unde pot admira peisajul presarat cu plantatii de maslini sau podgorii, in timp ce in serile friguroase de iarna se pot relaxa in interiorul cladirii, la masa ce le-a fost special amenajata in fata unui vechi semineu.


O colectie impresionanta de povesti de dragoste


Aici se gaseste si o carte de oaspeti care contine povestile de dragoste ale tuturor indragostitilor din toate colturile lumii ce au trecut pragul restaurantului. Este vorba despre o colectie de povesti de dragoste impresionanta care ar putea fi sursa de inspiratie pentru multi artisti si care reusesc sa induioseze si cele mai reci caractere.


Atunci când clientii se asaza la masa, intensitatea luminii este scazuta, se aprind lumânarile, iar atmosfera se transforma treptat in una de basm. Chelnerul este chemat doar in momentul in care doresc oaspetii, cu ajutorul unui clopotel de argint. Multi dintre cei care au servit masa aici au declarat ca s-au simtit ca si cum „ar fi fost proiectati undeva in afara timpului“.


Meniu specific italian


Cum era de asteptat, meniul cuprinde o selectie de produse proaspete, selectionate in fiecare zi in functie de anotimp si de perioada anului. Zona in care se afla restaurantul este recunoscuta pentru calitatea produselor gastronomice traditionale cum ar fi brânza de capra, pastele si pâinea facute in casa, dar si preparatele pe baza de ciuperci sau dulciurile. Meniul propus de restaurantul „Solo per due“ are in intregime specific italian si este insotit de vinuri de calitate superioara. Restaurantul este deschis in toate zilele anului atât pentru prânz, cât si pentru cina. Rezervarile pot fi facute la primele ore ale diminetii prin telefon. Pentru a fi siguri ca restaurantul va fi liber intr-o anumita zi, clientii au posibilitatea sa faca rezervare cu mult timp inainte de evenimentul pe care doresc sa-l petreaca doar in compania persoanei iubite. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa-si reconfirme venirea cu sapte zile inainte de data aleasa, moment in care sunt puse la punct si ultimele detalii: se alege meniul, desertul, vinul, muzica de fundal, florile ce-i vor fi oferite doamnei si, bineinteles, ora sosirii.


Usa restaurantului va fi deschisa doar in momentul sosirii clientilor si, daca este vorba despre cina, gradina si terasa vor fi iluminate cu lumânari pentru a crea inca din primul moment o atmosfera de vis. Din acest motiv este indicat ca indragostitii sa nu soseasca inainte de ora stabilita.


Pretul unei cine la cel mai intim restaurant din lume este de 250 de euro de persoana si acesta include toate detaliile precizate mai sus. In pretul de baza nu sunt insa incluse sticlele de sampanie sau vinurile premiate si nici aranjamentele florale speciale, ce sunt oferite sau realizate doar la cererea clientilor.


Cei care vin de departe au posibilitatea sa ramâna peste noapte si sa inchirieze una dintre camerele disponibile. De asemenea, la cererea clientilor si contra cost sunt realizate spectacole pirotehnice personalizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS