8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSarbatorile la serviciu

Sarbatorile la serviciu

Credeti ca seful dumneavoastra va va face un cadou de Craciun? Potrivit unui sondaj efectuat recent, 56% dintre directori vor aduce spiritul Sarbatorilor de iarna la serviciu, oferind cadouri angajatilor.


Sondajul intitulat „Sarbatori la serviciu“ a fost realizat de CareerBuilder.com si ShopLocal si s-a desfasurat in luna septembrie a acestui an, folosind un esantion de 1.650 de angajati si 1.150 de angajatori din Statele Unite.


Directorii


Desi peste jumatate dintre directorii care au participat la sondaj au declarat ca au de gând sa ofere cadouri angajatilor, 9% spun ca se simt obligati sa faca acest lucru.


Potrivit sondajului, femeile cu functii de conducere sunt mai dispuse sa mearga la cumparaturi de Sarbatori, 62% dintre acestea planificând sa ofere atentii celor pe care ii au in subordine, in comparatie cu 51% dintre barbatii directori.


Pe primul loc in topul cadourilor se afla banii: 52% dintre manageri au declarat ca vor oferi bani sau carduri membrilor personalului, 23% spun ca vor imparti dulciuri, iar 22% vor darui ornamente de Craciun. Printre alte cadouri ce vor fi daruite de angajatori se numara cartile (15%), vinul/sticlele cu alcool (13%), cosurile cu produse alimentare (12%) si cadourile trasnite (11%).


Angajatii


Aproape 33% dintre angajatii chestionati au declarat ca vor oferi cadouri de Craciun sefilor, 5% simtindu-se obligati sa faca acest lucru.


Dintre angajate, 39% vor cumpara cadouri pentru sefi, in comparatie cu doar 16% dintre angajatii-barbati. Studiul a mai dezvaluit un aspect.


Cu cât câstiga mai mult, cu atât mai putin angajatii sunt dispusi sa cheltuiasca pentru sefii lor: doar 23% dintre angajatii cu venituri de peste 100.000 de dolari anual, comparativ cu 34% dintre cei cu venituri mai mici de 50.000 de dolari. Printre darurile pentru sefi 38% vor fi carduri, certificate sau chiar bani. Alte cadouri populare sunt cosurile cu produse alimentare si alcoolul (fiecare cu 13%), suporturile de carti de vizita si alte obiecte pentru birou (12% fiecare).


35% dintre angajati au declarat ca vor face cadouri colegilor de munca, iar multe dintre cadourile facute la birou au fost trasnite. Rugati sa identifice câteva dintre cadourile mai neobisnuite pe care le-au primit, ei sau colegii lor, respondentii sondajului au enumerat certificate pentru cluburi de strip-tease, o cutie cu prajituri arse, o carte de bucate folosita si patata si chiar o papusa voodoo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS